Prajitura Amandina
Pe langa cremsnit, negresa si eclere, amandina este una din prajiturile copilariei mele si probabil a multora dintre voi. Ma face sa imi fie dor de cofetariile de acum multi ani unde intram, infulecam o amandina si beam un suc la tec. Ce ciudat imi pare acum cuvantul TEC, voua nu ?
Sa revin la realitate, acum cateva zile, mai exact 4, vroiam ceva dulce, cu banane sau pere dar si cu ciocolata. Am cautat prin cartile mele si-am gasit cateva retete dar parca nu erau ce vroiam desi aratau foarte bine si le voi face curand si pe acelea. Intr-un final, dupa 4 zile in care m-am tot gandit ce prajitura as manca m-am apucat de ceva total diferit de ideea de la care plecasem si mi-am pregatit ingredientele pentru fursecuri ( cu cocos, ciocolata si migdale ) dar mi-am adus aminte de amandine. Da, ati ghicit, am lasat fursecurile pe alta data si m-am apucat de amandina.
Sa revin la realitate, acum cateva zile, mai exact 4, vroiam ceva dulce, cu banane sau pere dar si cu ciocolata. Am cautat prin cartile mele si-am gasit cateva retete dar parca nu erau ce vroiam desi aratau foarte bine si le voi face curand si pe acelea. Intr-un final, dupa 4 zile in care m-am tot gandit ce prajitura as manca m-am apucat de ceva total diferit de ideea de la care plecasem si mi-am pregatit ingredientele pentru fursecuri ( cu cocos, ciocolata si migdale ) dar mi-am adus aminte de amandine. Da, ati ghicit, am lasat fursecurile pe alta data si m-am apucat de amandina.
Timp de prep:30 Min
Timp de gatit:30 Min
Portii: 8

Ingrediente:
Blatul:
6 oua
2 linguri de cacao
10 linguri rase de faina
o lingurita de unt topit
4 linguri de ulei
1 lingurita praf de copt
180 gr zahar
4 linguri de apa
Crema:
200 gr unt
3 galbenusuri
150 gr zahar pudra
2-3 linguri de cacao
Siropul
1 cana si jumatate de apa
200 gr zahar
2 linguri de cacao cu lapte ( geen nesquik )
esenta de rom