Google ads Retete Melias

Pagini

Translate to your language

marți, 29 octombrie 2013

Prajitura Amandina

Prajitura Amandina

Pe langa cremsnit, negresa si eclere, amandina este una din prajiturile copilariei mele si probabil a multora dintre voi. Ma face sa imi fie dor de cofetariile de acum multi ani unde intram, infulecam o amandina si beam un suc la tec. Ce ciudat imi pare acum cuvantul TEC, voua nu ?
Sa revin la realitate, acum cateva zile, mai exact 4, vroiam ceva dulce, cu banane sau pere dar si cu ciocolata. Am cautat prin cartile mele si-am gasit cateva retete dar parca nu erau ce vroiam desi aratau foarte bine si le voi face curand si pe acelea. Intr-un final, dupa 4 zile in care m-am tot gandit ce prajitura as manca m-am apucat de ceva total diferit de ideea de la care plecasem si mi-am pregatit ingredientele pentru fursecuri ( cu cocos, ciocolata si migdale ) dar mi-am adus aminte de amandine. Da, ati ghicit, am lasat fursecurile pe alta data si m-am apucat de amandina. 

Timp de prep:30 Min
Timp de gatit:30 Min
Portii: 8

Ingrediente:

Blatul:
6 oua
2 linguri de cacao
10 linguri rase de faina 
o lingurita de unt topit
4 linguri de ulei
1 lingurita praf de copt
180 gr zahar
4 linguri de apa

Crema:
200 gr unt
3 galbenusuri
150 gr zahar pudra
2-3 linguri de cacao

Siropul
1 cana si jumatate de apa
200 gr zahar
2 linguri de cacao cu lapte ( geen nesquik )
esenta de rom

duminică, 27 octombrie 2013

Tortilla spaniola / Tortilla de patatas

Tortilla spaniola autentica
Probabil cu totii ati auzit, mancat sau gatit tortilla de patatas. Este una din cele mai cunoscute si servite aperitive spaniole, cu foarte putine ingrediente si rapid de facut. Cu toate astea, se pare ca nu intotdeauna iese perfecta dar nu va faceti probleme, astazi va postez o modalitate de a o prepara cu care nu veti da gres niciodata.
Foarte important in aceasta reteta pe langa ingrediente care trebuie sa fie de calitate, este cantitatea de oua vs cartofi si tigaia, care trebuie sa fie antiaderenta ( sa nu se lipeasca ).
Tortilla se poate face cu sau fara ceapa.
Va postez reteta autentica de tortilla de "patatas" ( cartofi ) spaniola dar din cauza faptului ca mie nu imi place ceapa decat cruda sau prajita iar in acest caz este mai mult fiarta in ulei sa spun asa, eu am decis sa pun ardei gras.

Timp de prep:10 Min
Timp de gatit:20 Min
Portii: 4








Ingrediente:

3 cartofi mari
5 oua
1 ceapa medie
200 ml ulei de masline extra virgin
sare








joi, 24 octombrie 2013

Tocanita de vita ( Carbonade ) cu ulei aromat cu plante

Tocanita de vita ( Carbonade ) cu ulei aromat cu plante
Una din cele mai cunoscute retete belgiene este Carbonade ( in zona franceza ) sau Stoofvlees ( in zona flamanda ), pe care v-am postat-o cu ceva timp in urma si care mie imi place foarte mult. Reteta de astazi este oarecum asemanatoare ca mod de preparare insa nu si la gust si se numeste mai exact Carbonade de vara cu ulei aromat cu plante. Chiar de vara nu mi se pare mie aceasta reteta dar cum nici iarna inca nu a venit, ca desi am trecut de jumatatea lui octombrie pe aici ieri au fost aproape 20 de grade, aseara m-am decis sa o prepar. Si este geniala !

Timp de prep:10 Min
Timp de gatit:1 Ora
Portii: 4

Ingrediente:

800 gr carne de vita ( piept )
3 rosii
2 ardei grasi verzi
1 lamaie
600 gr cartofi mici *
1 ceapa mare
1 dovlecel ( zucchini )
5 catei de usturoi
1/2 legatura patrunjel
coriandru
cateva fire de menta
50 ml+ 2 linguri ulei de masline
400 ml supa de vita -1 cub de vita dizolvat in 400 ml apa fiarta
1 lingurita boia de ardei dulce
1 lingurita chimion ( eu nu am avut )
sare si piper

*Dupa parerea mea aceasta mancare este perfecta servita cu orez jazmine. Imi place sa las orezul sa se imbibe in sosul mancarii, e delicios. Dar daca veti servi cu orez nu mai puneti cartofi.

miercuri, 23 octombrie 2013

Scampi diabolique

Scampi diabolique
Astazi va propun aceasta reteta de creveti "scampi" sau langustine. Cred ca dupa nume va dati seama ca este o mancare picanta deci amatorii de hot chili nu ezitati sa incercati aceasta reteta.Cum langustinii se gatesc foarte rapid va sugerez sa aveti toate ingredientele pregatite inainte de a incepe.

Timp de prep:5 Min
Timp de gatit:10 Min
Portii: 4

Ingrediente:

500 gr creveti "scampi"
2 linguri pasta de tomate
1 ceapa
1 chili, ardei iute rosu
1 morcov mic
1-2 catei usturoi
1/2 ardei gras rosu
1 cub de legume
2 linguri ketchup
100 ml ulei
100 ml vin alb
100 ml apa
optional puteti adauga tarhon

Supa de dovleac

Supa de dovleac
Inca putin si este Halloween una din cele mai vechi sarbatori din lume. Numele acesteia vine din limba engleza de la expresia All Hallows' Even, si este sarbatoarea crestina a tuturor sfintilor sarbatoare cu care Halloweenul a devenit asociat in tarile unde predomina crestinismul occidental — catolic și protestant, in aceste culte crestine, ziua tuturor sfintilor fiind sarbatorita pe 1 noiembrie. ( Wikipedia ).
Si cum specificul acestei sarbatori este dovleacul, aseara am facut o supa de dovleac specific belgiana. Ca intotdeauna m-am inspirat din reteta lui Piet Huysentruyt si a iesit o minunatie. Sper sa va placa si voua.

Timp de prep:15 Min
Timp de gatit:40 Min
Portii: 4

Ingrediente:

1.5 kg dovleac
2 portocale
partea alba de la un praz
1 ceapa
2.5 l apa
1 cartof 
2 cuburi de legume ( sau inlocuitori )
100 ml smantana lichida
patrunjel proaspat
piper
o lingurita de unt /ulei


Sucul de portocale este adaugat pentru aciditate, supa nu va avea gust de portocala.
Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.