Am observat ca multa lume pune rosii in tocanita de ceapa; Eu nu pun absolut deloc, am incercat si nu mi-a placut deloc. Mama niciodata nu a pus si probabil de aia m-am obisnuit asa.
Asadar va postez astazi reteta mea de tocanita de ceapa cu carne.
Ingrediente:
5 cepe
500 gr carne ( pui, porc ce preferati )
( eu am folosit cotlete de porc fara os si grasime taiate in bucati mici )
1 ardei rosu
1 lingurita cu varf de boia dulce
1 cub de knorr de pui sau legume
1 lingurita de unt
1 lingura de ulei
2 pahare de apa
##LAVEEM_LABEL-ID:402cc6b3##
Preparare:
- Topiti untul intr-o cratita si adaugati uleiul peste.
- Taiati ceapa julienne si o puneti la caliti timp de 7-8 minute dupa care adaugati ardeiul tocat cubulete mici si mai caliti 5 minute.
- Separat condimentati carnea cu putin piper si o rumeniti 2 min pe fiecare parte apoi o adaugati peste ceapa impreuna cu untul in care s-a prajit.
- Adaugati boiaua de ardei, amestecati bine si turnati 2 pahare de apa.
- Cand fierbe, dizolvati cubul knorr si lasati la fiert timp de 30-40 de minute pana cand a scazut suficient si carnea este facuta.
Pofta Buna !