Chec pufos cu mere
Acest chec pufos il puteti prepara si cu alte fructe, nu neaparat cu mere sau chiar cu o combinatie de fructe. Cred ca este perfect pentru copiii care nu vor sa manance fructe, dar vor prajituri.
Cu un pahar de lapte, un suc de portocale proaspat sau o cafea, este excelent.
Timp de prep:10 Min
Timp de gatit:35 Min
Portii: 1 chec
5/
5 stars from
1 user(s).
Ingrediente:
2 mere
200 gr faina
200 gr unt
200 gr zahar
4 oua
un plic de zahar vanilat
un varf de cutit de sare
Preparare:
- Intr-un castron amestecati untul topit cu zaharul si zaharul vanilat. Mixati timp de 5 minute cu un mixer pana ce compozitia se deschide la culoare si devine mai pufoasa.
- Separati ouale.
- Adaugati unul cate unul galbenusurile, mixand dupa fiecare pana la omogenizare.
- Apoi adaugati faina in care ati pus un varf de sare si continuati sa mixati pana obtineti un aluat uniform.
- Bateti albusurile spuma.
- Le adaugati peste aluat si amestecati incet cu o spatula pana se incorporeaza si acestea.
- Incingeti cuptorul la 180°C
- Turnati compozitia intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina sau cu hartie de copt. ( daca tava necesita )
- Curatati merele si le taiati in bucati de marimea dorita si le infigeti in compozitie.
- Dati la cuptor pentru 10 minute.
- Reduceti temperatura la 165°C si lasati inca 30-35 de minute.
- Faceti testul scobitorii dupa 30 de minute iar cand este gata o scoateti si o lasati sa se raceasca in tava pe grilajul de la cuptor. ( nu in cuptor ).
- Pudrati cu zahar si serviti cu multa pofta !
Pofta buna !