Lava Muffins / Cupcakes
Lava muffins sunt acele delicioase briose de ciocolata care in mijloc nu sunt facute complet ci curge ciocolata in momentul in care rupeti briosa .
Au iesit delicioase, dar pentru ca aveam prea multa treaba le-am lasat 2 minute mai mult si s-au facut aproape complet. Sa nu faceti si voi la fel.
Timp de prep:5 Min
Timp de gatit:10 Min
Portii: 6 ( 12 bucati )
5/
5 stars from
1 user(s).
Ingrediente:
160 gr faina
90 gr cacao Dutch sau 80 gr naturala*
2 linguri praf de copt
200 grame zahar
2 oua
250 ml lapte
125 ml ulei
Preparare:
- Amestecati ingredientele uscate.
- Adaugati ouale, uleiul si jumatate din lapte. Amestecati pana la omogenizare.
- Adaugati restul de lapte si continuati sa amestecati incet pana obtineti o compozitie fina.
- Asazati hartiute in forme si le umpleti 3 sferturi.
- Optional ( eu am facut jumatate din ele asa ) puneti o bucata de ciocolata amaruie in centrul briosei apoi o acoperiti cu o picatura din compozitie.
- Dati la cuptorul preincalzit la 180 ° C timp de 10-12 minute.
- Incercati cu o scobitoare cand partea de sus a briosei este bine facuta ( crapata ) dar centrul va trebui sa ramana moale.
- Daca le doriti facute bine ( fara ciocolata moale din interior ) le lasati 12-15 minute.
- Faceti testul scobitorii.
Pofta buna !