Fasole batuta / frecata
Fasole batuta, facaluita sau frecata, oricare este numele sub care o stiti reteta tot aceeasi este. Si sa v-o spun p'aia dreapta dupa fasole batuta nu sunt eu innebunita dar ceapa aia calita de deasupra si aroma de usturoi ma ademenesc mereu.
De asemenea este o reteta perfecta pentru zilele de post dar si pentru vegetarieni.
Timp de prep:15 Min
Timp de gatit:1 Ora 30 Min
Portii: 4
5/
5 stars from
2 user(s).
Ingrediente:
500 gr fasole uscata
sau 2 conserve de 500 gr
4 cepe medii
4 catei de usturoi
1 lingura buna de pasta de tomate
ulei pentru prajit
1/2 lingurita boia dulce
un varf de cutit de bicarbonat ( optional )
sare
piper
Preparare:
Puneti fasolea uscata la inmuiat cu o zi inainte sau macat cateva ore.
Daca folositi la conserva ( prefiarta ) o spalati si o fierbeti doar cat sa clocoteasca pentru 5 minute.
- Fierbeti fasolea si cand a dar in clocot aruncati apa si adaugati apa fierbinte. Pentru a fierbe mai repede puteti adauga bicarbonatul. Lasati din nou sa dea in clocot si o mai schimbati inca o data apoi o lasati sa fiarba pana aceasta s-a facut.
- Cand fasolea a fiert o lasati sa se scurga de apa si o pasati cu un mixer vertical sau blender.
- Incingeti uleiul si caliti ceapa taiata solzisori pana aceasta devine transparenta.
- Adaugati boiaua, si pasta de rosii si amestecati repede.
- Cand si ceapa este gata puneti 2-3 linguri din ea peste fasolea pasata si cateii de usturoi pisati si amestecati.
- Potriviti de sare si piper.
- Puneti fasolea in recipientul dorit si adaugati ceapa deasupra.
Pofta Buna !