Spaghete cu chiftele / Spaghetti with meatballs
De mult nu am mai postat o reteta de paste asa ca astazi i-a venit randul. Este o reteta Italiano-Americana pe care sigur o stiti deja. Puteti folosi spaghete, tagliatele, capellini sau ce paste preferati.
Eu am folosit capellini.
Eu am folosit capellini.
Timp de prep:10 Min
Timp de gatit:30 Min
Portii: 4
5/
5 stars from
1 user(s).
500 gr spaghete
700 gr carne tocata (mix )
unt pentru prajit
1 legatura patrunjel
1/2 ceapa
1 ou
1 lingura parmezan ras
oregano
busuioc
chili uscat ( optional )
sare
piper
Pentru sos
4 rosii sau 1 cutie rosii cubulete
1 l bulion de rosii
partea alba de la un praz
1 ceapa rosie ( daca nu aveti folositi galbena )
ulei de masline
1 catel de usturoi ( optional )
Preparare:
- Intr-un castron amestecati carnea cu jumatatea de ceapa taiata foarte marunt, oul, patrunjelul tocat, parmezanul ras, putina sare si piper. Amestecati bine si formati chiftelute.
- Incingeti untul si prajiti chiftelele. Cand sunt gata le scoateti intr-un castron si repetati cu restul de carne.
- Tocati marunt ceapa rosie si prazul si cubulete ardeiul.
- Adaugati putin ulei de masline intr-o tigaie/cratita si caliti ceapa rosie cateva minute apoi adaugati prazul si ardeiul rosu pana acestea se inmoaie.
- Intre timp, taiati rosiile cubulete si le adaugati in tigaie cand legumele s-au calit.
- Adaugati si bulionul, chili, oregano, busuiocul si usturoiul tocat marunt.
- Lasati totul sa fiarba pentru 10 minute.
- Intr-o oala puneti apa cu jumatate de lingurita de sare si 2 linguri de ulei de masline si fierbeti pastele al dente ( 1 minut mai putin decat scrie pe pachet ).
- Cand chiftelele sunt gata le puneti pe toate inapoi in tigaia in care le-ati prajit.
- Dupa cele 10 minute de fiert turnati sosul peste chiftele ( sau chiftelele peste sos ) si lasati 5 minute sa fiarba in continuare la foc mic.
- Potriviti de sare si piper.
Sosul:
Serviti sosul cu chiftele deasupra spaghetelor si dupa preferinta cu parmezan sau emmentaler.
Pofta Buna !