Google ads Retete Melias: Spaghete cu chiftele / Spaghetti with meatballs

Pagini

Translate to your language

marți, 8 octombrie 2013

Spaghete cu chiftele / Spaghetti with meatballs

Spaghete cu chiftele / Spaghetti with meatballs
De mult nu am mai postat o reteta de paste asa ca astazi i-a venit randul. Este o reteta Italiano-Americana pe care sigur o stiti deja. Puteti folosi spaghete, tagliatele, capellini sau ce paste preferati.
Eu am folosit capellini.

Timp de prep:10 Min
Timp de gatit:30 Min
Portii: 4
5/ 5 stars from 1 user(s).
Ingrediente:

500 gr spaghete
700 gr carne tocata (mix )
unt pentru prajit
1 legatura patrunjel
1/2 ceapa
1 ou
1 lingura parmezan ras
oregano
busuioc
chili uscat ( optional )
sare
piper


Pentru sos

4 rosii sau 1 cutie rosii cubulete
1 l bulion de rosii
partea alba de la un praz
1 ceapa rosie ( daca nu aveti folositi galbena )
ulei de masline
1 catel de usturoi ( optional )
Preparare:

    • Intr-un castron amestecati carnea cu jumatatea de ceapa taiata foarte marunt, oul, patrunjelul tocat, parmezanul ras, putina sare si piper. Amestecati bine si formati chiftelute.
    • Incingeti untul si prajiti chiftelele. Cand sunt gata le scoateti intr-un castron si repetati cu restul de carne.
    Sosul:

    • Tocati marunt ceapa rosie si prazul si cubulete ardeiul.
    • Adaugati putin ulei de masline intr-o tigaie/cratita si caliti ceapa rosie cateva minute apoi adaugati prazul si ardeiul rosu pana acestea se inmoaie.
    • Intre timp, taiati rosiile cubulete si le adaugati in tigaie cand legumele s-au calit.
    • Adaugati si bulionul, chili, oregano, busuiocul si usturoiul tocat marunt.
    • Lasati totul sa fiarba pentru 10 minute.
    • Intr-o oala puneti apa cu jumatate de lingurita de sare si 2 linguri de ulei de masline si fierbeti pastele al dente ( 1 minut mai putin decat scrie pe pachet ).

    • Cand chiftelele sunt gata le puneti pe toate inapoi in tigaia in care le-ati prajit.
    • Dupa cele 10 minute de fiert turnati sosul peste chiftele ( sau chiftelele peste sos ) si lasati 5 minute sa fiarba in continuare la foc mic.
    • Potriviti de sare si piper.
Serviti sosul cu chiftele deasupra spaghetelor si dupa preferinta cu parmezan sau emmentaler.

Pofta Buna !

Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.