Foietaj cu cascaval si bacon
O reteta foarte usoara si perfecta pentru atunci cand avem pofta de ceva sarat. Eu am facut cateva cu bacon si cascaval ras si altele doar cu cascaval. ( ah, si unul cu salam dar mie personal nu mi-a placut asa ca nu vi-l recomand )
Timp de prep:5 Min
Timp de gatit:10 Min
Portii: 4
5/
5 stars from
1 user(s).
1 pachet foietaj
cascaval ras
cascaval taiat in feliute de 2 cm latime
1 galbenus de ou
2 linguri de lapte
susan, mac sau chimen ( ce preferati )
Preparare:
- Desfaceti aluatul foietaj si il taiati in patrate de marimea dorita. Nu il intindeti mai mult cu facaletul.
- Asezati 1 feliuta de cascaval apoi puneti cascavalul ras deasupra ei.
- Pentru cele cu bacon, asezati bucatelele de bacon apoi cascavalul ras deasupra.
- Amestecati galbenusul cu laptele
- Ungeti colturile patratelelor cu ou, le inchideti si le asezati in tava tapetata cu hartie de copt.
- Cand toate sunt gata le undeti deasupra cu galbenusul, presarati susan (sau ce doriti ) si le dati la cuptorul preincalzit la 170°C pentru 10 minute.
- Reduceti temperatura la 160°C si le mai lasati 5 minute.
Pofta Buna !