Bakmi ( Bami ) Goreng sau Miu Goreng este o reteta Indoneziana cu fidea de grau si diferite feluri de carne ( pui, carne tocata de porc ). Eu am folosit carne de pui in aceasta reteta.
Chiar daca se folosesc destul de multe ingrediente sa stiti ca se prepara foarte rapid.
1 ceapa taiata marunt
ulei de arahide ( sau floarea soarelui
)
)
1/4 broccoli taiat marunt
1 praf de curry
2 oua
1 praf de curry
2 oua
200g taitei chinezesti
sos de soia
2 piepti de pui
1 catel de usturoi zdrobit
sare și piper
2 piepti de pui
1 catel de usturoi zdrobit
sare și piper
1/2 praz partea alba tocata marunt
1 ardei rosu mic tocat cubulete mici
1 telina
1 ardei iute sau 1 lingura pasta de ardei iute
50 ml de sos de soia
100g bacon in bucati mici
1 mana coriandru proaspat ( optional )
50 ml apa
germeni de soia
100g bacon in bucati mici
1 mana coriandru proaspat ( optional )
50 ml apa
germeni de soia
1 morcov taiat cubulete mici
##LAVEEM_LABEL-ID:e555015c##
Preparare:
- Fierbeti pasta dupa instructiunile de pe ambalaj, o clatiti sub apa rece si o lasati sa se scurga bine.
- Taiati puiul in bucati de 4-5 cm si il condimentati cu putina sare, piper si curry. Il caliti 2-3 minute si adaugati si bucatile de bacon.
- Cand s-au calit adaugati broccoli, prazul, morcovul, telina apoi ceapa, usturoiul si germenii de soia si amestecati bine.
- Adaugati o lingura de pasta de ardei iute sau un ardei iute tocat marunt si fara seminte.
- Turnati apa, sosul de soia si un sfert de cub knorr de pui sfaramat. Amestecati din nou.
- Dati wok-ul sau tigaia de pe foc si intr-o alta tigaie prajiti 2 oua si le sfaramati dupa care le adaugati in prima tigaie si o puneti inapoi pe foc.
- Adaugati taiteii chinezesti, coriandrul si inca putin curry o mai lasati 2 minute apoi serviti.
Pofta Buna !