Scampi diabolique
Astazi va propun aceasta reteta de creveti "scampi" sau langustine. Cred ca dupa nume va dati seama ca este o mancare picanta deci amatorii de hot chili nu ezitati sa incercati aceasta reteta.Cum langustinii se gatesc foarte rapid va sugerez sa aveti toate ingredientele pregatite inainte de a incepe.
Timp de prep:5 Min
Timp de gatit:10 Min
Portii: 4
500 gr creveti "scampi"
2 linguri pasta de tomate
1 ceapa
1 chili, ardei iute rosu
1 morcov mic
1-2 catei usturoi
1/2 ardei gras rosu
1 cub de legume
2 linguri ketchup
100 ml ulei
100 ml vin alb
100 ml apa
optional puteti adauga tarhon
Preparare:
- Curatati scampi dar nu si de coada. Ii spalati si uscati pe hartie de bucatarie.
- Daca sunt congelati ii lasati 10 minute sa se decongeleze putin.
- Condimentati-i cu putina sare si piper.
- Intre timp taiati legumele foarte marunt, in robot daca aveti.
- Incingeti uleiul bine si prajiti scampi pe un singur rand ( fara sa ii suprapuneti )pe ambele parti timp de 3 minute. Daca acestia lasa multa apa dati focul mai tare dar nu ii lasati mai mult de 4 minute la prajit. Ii scoateti pe o farfurie si repetati cu restul.
- Cand i-ati prajit pe toti ii puneti inapoi in tigaie si agaugati legumele. Lasati 3 minute si stingeti cu vinul apoi adaugati apa.
- Cand ajunge la fierbere adaugati cubul de legume ( sau inlocuitor daca folositi altceva ) si apoi ketchup-ul, pasta de tomate si smantana lichida.
- Amestecati bine, lasati pe foc inca 1 minut si adaugati chili sau ardeiul rosu iute si tarhonul daca folositi.
Serviti cu paine bagheta si mult sos.
Pofta Buna !