Nu stii ce garnitura sa alegi pentru cina ? Uite aici o idee.
Aceasta garnitura este foarte des intalnita in Belgia. Desi nu am fost niciodata fan al conopidei, preparata cu acest sos alb cu branza va spun sincer este foarte gustoasa.
Ingrediente:
4 pers
1 conopida mica
50 gr faina
50 gr unt
o cana cu lapte
50 gr branza rasa ( nu branza alba ci gouda, emmentaler etc )
nucsoara
sare si piper
##LAVEEM_LABEL-ID:d58e31a8##
Preparare:
- Puneti buchetelele de conopida la fiert in apa cu sare pt 12-15 minute apoi o lasati la scurs.
- Intre timp topiti untul intr-o craticioara, adaugati faina si amestecati energic.
- Luati craticioara de pe foc si treptat adaugati laptele si apoi branza rasa.
- Continuati sa amestecati si puneti cratita inapoi la foc mic pana cand sosul s-a ingrosat atat cat doriti.
- Condimentati cu un praf de nucsoara, sare si piper ( de preferinta alb ) si serviti deasupra conopidei.
Pofta Buna !