Inca o idee pentru un mic dejun sanatos, consistent si rapid.
4 oua
100 ml ulei de masline
1 rosie
2 felii ardei gras
50 gr de bacon
5 felii mici de mozzarella
busuioc
oregano
sare si piper
##LAVEEM_LABEL-ID:fc2b8cbd##
Preparare:
- Curatati si spalati cartofii, ii taiati in 4 iar apoi feliute ( ca in poza de mai jos )
- Puneti uleiul in tigaie si adaugati cartofii fara sa ii mai spalati dupa ce i-ati taiat.
- Ii fierbeti in baie de ulei timp de aprox 10 minute la foc mic si cu un capac deasupra. Ii intoarceti sau amestecati o data. Sa nu se prajeasca !
- Cand sunt moi ii scoateti din tigaie si ii lasati la scurs.
- Taiati rosiile bucati micute ( pastrati 2 felii ), taiati si ardeiul si prajiti baconul intr-o lingurita de ulei de masline cat sa devina crocant.
- Adaugati ardeiul si rosiile peste si mai caliti 2 minute dupa care adaugati si cartofii scursi de ulei.
- Bateti ouale cu un praf de sare si piper si le adaugati peste. Reduceti focul aproape la minim.
- Lasati tigaia cu capacul pus 3-5 minute dupa care asezati bucatile de mozzarella si cele 2 felii de rosie ( taiate in 2 ) deasupra, condimentati cu oregano, busuioc si piper si lasati la foc mic timp de 15 min
Se poate servi calda cu ketchup, maioneza sau un sos picant sau rece pe o felie de paine cu o foaie de salata.
Pofta buna !