Translate to your language

marți, 24 septembrie 2013

Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie
O prajitura foarte cunoscuta si indragita de toata lumea cred. Nu facusem de asa mult timp ca si uitasem de ele insa aveam pofta de ceva dulce, ceva ce nu am facut recent si mi-am adus aminte de ele. Nu va spun cate am mancat pana acum :)
Timp de prep:10 Min
Timp de gatit:35 Min
Bucati: 20
5/ 5 stars from 1 user(s).
Ingrediente:
250 gr de faina
100 ml ulei
300 ml apa
5 oua
3 plicuri de zahar vanilat
un praf de sare

Pentru crema:
2 oua
100 gr zahar
1 plic zahar vanilat
2 linguri de faina cu varf
500ml lapte
esenta de vanilie

Pentru glazura

50 gr unt
100 gr ciocolata cu lapte
1 lingura apa
1 lingura ulei
2 linguri de cacao

Din aceste ingrediente mi-au iesit 10 bucati mari si 10 mici, cele rotunde.

Preparare:

Cojile pentru eclere:

    • Intr-o craticioara puneti apa la fiert impreuna cu uleiul si sarea.
    • Amestecati faina cu zaharul vanilat
    • Cand apa fierbe luati craticioara de pe foc si adaugati faina. Amestecati energic pana ce compozitia se desprinde cu usurinta de pe craticioara.

    • Adaugati ouale pe rand, unul cate unul amestecand cu un mixer dupa fiecare, pana se incorporeaza.
    • Cu lingura puneti compozitia intr-o punga sau posh si dati forma eclerelor intr-o tava tapetata cu hartie.
    • Adaugati suficienta compozitie ca acestea sa nu va iasa foarte joase.
    • Coaceti cojile la 180°C timp de 25 de minute.


    Crema de vanilie:

    • Puneti ouale intr-o craticioara si le bateti bine. Adaugati zaharul si zaharul vanilat
    • Turnati apoi faina si amestecati pana la omogenizare
    • Infierbantati laptele si il adaugati treptat peste compozitia preparata inainte.
    • Puneti oala pe foc, adaugati esenta de vanilie si lasati sa se ingroase compozitia amestecand tot timpul pentru a nu se lipi.
    • Cand compozitia s-a ingrosat suficient adaugati untul taiat si amestecati pana acesta s-a topit.

    Glazura:

    • Amestecati toate ingredientele si le puneti la bain Marie pana s-au topit.
    • Puteti pune si direct pe foc insa cu mare grija sa nu se incinga foarte tare. Luati de pe foc atunci cand ciocolata incepe sa se topeasca si amestecati continuu pana ce toate ingredientele s-au topit si incorporat. Daca este nevoie mai puneti pe foc pentru cateva secunde.
Daca doriti, deasupra cremei de vanilie puteti pune si frisca.

Pofta Buna !





Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.