Cupcakes / Briose cu banane si ciocolata
Am lipsit putin, am postat din ce in ce mai rar insa am revenit acum si sper ca nu am pierdut din voi. Sunt bucuroasa, in sfarsit am cuptor din nou si sincer desi mi-a lipsit mult, lipsa lui m-a invatat multe. Ma refer la retetele care se fac in mod normal in cuptor cum ar fi Musaca cu carne tocata, Paine de carne tocata sau New York Cheesecake ( desi la acesta este optionala folosirea cuptorului ), am gasit o modalitate sa le fac si fara cuptor, fara sa pierd din gust.
In setul cuptorului care este de fapt special pentru pizza vine si o piatra pentru aceasta, o forma de cupcakes si un cantar de bucatarie care inainte nu mi se parea deloc inprescindibil dar admit ca ajuta mult si ma bucur si pentru el. Asa ca retetele mele de prajituri si pizza care pana acum erau doar draft-uri vor aparea cat de curand si ele pe blog.
Dar pana una alta ce puteam sa fac decat cupcakes pentru a-l inaugura nu ?
In setul cuptorului care este de fapt special pentru pizza vine si o piatra pentru aceasta, o forma de cupcakes si un cantar de bucatarie care inainte nu mi se parea deloc inprescindibil dar admit ca ajuta mult si ma bucur si pentru el. Asa ca retetele mele de prajituri si pizza care pana acum erau doar draft-uri vor aparea cat de curand si ele pe blog.
Dar pana una alta ce puteam sa fac decat cupcakes pentru a-l inaugura nu ?
Timp de prep:5 Min
Timp de gatit:25 Min
Portii: 4
5/
5 stars from
1 vote(s).
Ingrediente:
2 banane mari coapte
70 gr ciocolata amaruie pastile sau rasa
100 ml ulei de arahide sau 75gr unt topit si racit
2 lingurite praf de copt
250gr faina
100 gr zahar brun
2 oua
20 ml lapte
##LAVEEM_LABEL-ID:e1e1f0de##
Preparare:
- Incalziti cuptorul la 180°C
- Striviti bananele cu o furculita pana devin piure.
- Intr-un castron amestecati toate ingredientele uscate ( faina, zaharul, praful de copt si ciocolata )
- Intr-un alt castron, amestecati ouale cu lapte.
- Adaugati treptat untul/uleiul si amestecati pana la omogenizare apoi adaugati bananele.
- Adaugati compozitia peste ingredientele uscate si amestecati dar nu foarte mult.
- Asezati hartiutele in tava de briose ( daca nu folositi, ungeti tava/formele cu unt )
- Coaceti briosele timp de 20-25 de minute.
Pofta buna !