Portii: 4
700 gr carne de vita ( fara prea multa grasime )
300 gr morcovi
2 rosii mici
1 ardei gras rosu sau verde
1 ceapa
1 cub de vita dizolvat in 500 ml apa
2 linguri ulei de masline
1 lingurita curcuma*
1 lingurita chimion*
sare, piper
1 varf de lingurita harissa ( optional )
* Puteti inlocui curcuma si chimionul cu ras el hanout.
##LAVEEM_LABEL-ID:88a0654f##
Preparare:
- Taiati carnea in bucati de 4-5 cm.
- Incalziti uleiul intr-o cratita si prajiti carnea la foc mare pe toate partile.
- Taiati ceapa solzi si o adaugati peste carne pana devine transparenta.
- Adaugati supa de vita ( cubul dizolvat in apa ) si condimentati cu curcuma si chimion. Puneti capacul si lasati la fiert 1 ora.
( Eu am calit inca jumatate de ceapa separat si am adaugat-o acum dar asta este optional )
- Taiati ardeiul cubulete si feliati morcovul. Le adaugati peste mancare si amestecati. Lasati inca 15 minute la fiert fara capac.
- Cojiti rosiile si le taiati cubulete dupa care le adaugati si pe acestea in mancare. Adaugati un varf de lingurita de harissa.
- Verificati de sare si piper.
Pofta buna !