Translate to your language

marți, 23 iulie 2013

Sos bearnez - varianta 2

In urma cu ceva timp am postat reteta de sos bearnez si acum vroiam sa o editez putin pentru a fi mai usor de preparat insa cantitatea ingredientelor este foarte diferita si ar fi trebuit sa modific articolul complet asa ca am decis sa postez ca o a doua varianta de bearnez. Aceasta este si mai usor de preparat pentru ca nu este facut la Bain Marie si nu trebuie sa va mai speriati de temperatura apei care pe mine ma cam stresa pentru ca se intampla sa fie prea fierbinte, aburii incalzeau mult prea tare recipientul si mi se transforma sosul intr-o omleta. Da, s-a intamplat asta de vreo 2 ori.
In aceasta reteta cantitatile pentru reductie sunt mult mai mari pentru ca o puteti pastra si folosi atunci cand veti face din nou sosul dar daca nu doriti asta folositi doar 30 ml in locul celor 100 ml.
##LAVEEM_LABEL-ID:92d234d2##


Ingrediente:

100 ml otet de tarhon 
( daca nu aveti folositi normal )
100 ml vin alb sec
100 ml apa
2 esalote ( unii o cunoasteti drept "hajmă" sau ''vlaşiţă'' )
4 crengute de tarhon proaspat
3 galbenusuri de ou
75 gr unt

Preparare:

  • Puneti intr-o craticioara apa, vinul si otetul, aduceti la fierbere si adaugati ceapa taiata in cateva bucati si 3 crengute de tarhon ). 
  • Lasati sa fiarba la foc mare pana mai ramane o treime din lichid. Il lasati la racit.
  • Topiti untul si il lasati si pe acesta la racit.

  • Intr-o alta craticioara bateti galbenusurile impreuna cu 3-4 linguri din reductia ( rece ) facuta inainte si puneti recipientul la cel mai mic foc posibil amestecand continuu. 
  • Amestecati miscand telul in forma de 8. In cateva minute va deveni o crema pe care o luati acum de pe foc si continuati sa amestecati adaugand treptat untul clarificat. ( Nu adaugati ramasitele de lapte ).

  • Tocati marunt frunzele de pe ultima crenguta de tarhon si adaugati-le in sos. Potriviti gustul de otet si daca mai este nevoie mai adaugati o lingura din reductia facuta. Eventual si putin piper.
Se serveste cald pe o friptura de vita.
Mult mai simplu nu ?

Pofta Buna !
Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.