Desi prepararea nu este chiar diferita, gustul este altul decat cel al chiftelelor romanesti. Aroma cimbrului si iuteala mustarului de dijon dau o savoare speciala acestor chiftele.
Ingrediente:
1 kg carne tocata
1 ceapa
2 oua mici
50-70 gr pesmet
1 lingurita mustar de dijon
jumatate de legatura de patrunjel
un varf de lingurita de cimbru
sare
piper
unt pentru prajit
##LAVEEM_LABEL-ID:88005fa9##
Preparare:
- Caliti ceapa cat sa devina transparenta, dar sa nu prinda culoare si o lasati sa se raceasca.
- Intr-un castron amestecati carnea cu ouale, pesmetul, cimbrul, mustarul, sarea, piperul si patrunjelul. Cand s-a racit suficient ceapa o adaugati peste carne.
- Puneti untul la incins la foc mediu intr-o tigaie, luati o lingura buna din amestecul cu carne si cu ajutorul palmelor formati chiftelele.
- Le prajiti la foc mediu-mic timp de 7-8 minute pe fiecare parte si le scoateti pe hartie absorbanta.
Se pot servi calde cu un piure de cartofi si legumele preferate sau reci intr-un sandwich.
Pofta Buna !