In aceasta reteta cantitatile pentru reductie sunt mult mai mari pentru ca o puteti pastra si folosi atunci cand veti face din nou sosul dar daca nu doriti asta folositi doar 30 ml in locul celor 100 ml.
Ingrediente:
100 ml otet de tarhon
( daca nu aveti folositi normal )
100 ml vin alb sec
100 ml apa
2 esalote ( unii o cunoasteti drept "hajmă" sau ''vlaşiţă'' )
4 crengute de tarhon proaspat
3 galbenusuri de ou
75 gr unt
Preparare:
- Puneti intr-o craticioara apa, vinul si otetul, aduceti la fierbere si adaugati ceapa taiata in cateva bucati si 3 crengute de tarhon ).
- Lasati sa fiarba la foc mare pana mai ramane o treime din lichid. Il lasati la racit.
- Topiti untul si il lasati si pe acesta la racit.
- Intr-o alta craticioara bateti galbenusurile impreuna cu 3-4 linguri din reductia ( rece ) facuta inainte si puneti recipientul la cel mai mic foc posibil amestecand continuu.
- Amestecati miscand telul in forma de 8. In cateva minute va deveni o crema pe care o luati acum de pe foc si continuati sa amestecati adaugand treptat untul clarificat. ( Nu adaugati ramasitele de lapte ).
- Tocati marunt frunzele de pe ultima crenguta de tarhon si adaugati-le in sos. Potriviti gustul de otet si daca mai este nevoie mai adaugati o lingura din reductia facuta. Eventual si putin piper.
Mult mai simplu nu ?
Pofta Buna !