Piept de pui
smantana lichida
1 ceapa + 1 verde optional
2 catei usturoi
4 linguri ulei de masline
unt / ulei pentru prajit
tarhon uscat
100ml vin alb sec
orez
ardei gras
(eu am pus un pic din fiecare )
tarhon uscat
100ml vin alb sec
orez
ardei gras
(eu am pus un pic din fiecare )
baby carrot sau morcov
2 felii dintr-o vanata
( date cu lamaie sa nu oxideze )
o cescuta de mazare ( conserva )
sare, piper, chili
Preparare:
Puiul:
1. Tocati ceapa juliene si usturoiul marunt. Incingeti uleiul si caliti ceapa sa devina
transparenta; adaugati usturoiul si tarhonul,
mai caliti 1 minut si puneti puiul condimentat cu sare si piper peste.
2. Prajiti puiul pe fiecare parte la foc mic timp de 5 minute acoperit cu un capac.
2. Turnati vinul si lasati-l sa fiarba 5 minute
acoperit dupa care adaugati
smantana si il mai lasati 2 minute amestecand.
Orezul:
3. Il punet la fiert timp de 20 de minute in apa cu putina sare ( orezul salbatic va
ramane crocant oricat l-ati fierbe ) iar apoi sa se scurga foarte bine.
tigaia sau amestecand aproape continuu.
foc iute si amestecand continuu.
Pofta buna !
Daca ti-a placut imi poti lasa un like sau comment mai jos.
Multumesc