Translate to your language

vineri, 11 octombrie 2013

Fasole batuta / frecata

Fasole batuta / frecata

Fasole batuta, facaluita sau frecata, oricare este numele sub care o stiti reteta tot aceeasi este. Si sa v-o spun p'aia dreapta dupa fasole batuta nu sunt eu innebunita dar ceapa aia calita de deasupra si aroma de usturoi ma ademenesc mereu.

De asemenea este o reteta perfecta pentru zilele de post dar si pentru vegetarieni.

Timp de prep:15 Min
Timp de gatit:1 Ora 30 Min
Portii: 4
Ingrediente:

500 gr fasole uscata
sau 2 conserve de 500 gr
4 cepe medii
4 catei de usturoi
1 lingura buna de pasta de tomate
ulei pentru prajit
1/2 lingurita boia dulce
un varf de cutit de bicarbonat ( optional )
sare
piper




Preparare:

Puneti fasolea uscata la inmuiat cu o zi inainte sau macat cateva ore.
Daca folositi la conserva ( prefiarta ) o spalati si o fierbeti doar cat sa clocoteasca pentru 5 minute.

    • Fierbeti fasolea si cand a dar in clocot aruncati apa si adaugati apa fierbinte. Pentru a fierbe mai repede puteti adauga bicarbonatul. Lasati din nou sa dea in clocot si o mai schimbati inca o data apoi o lasati sa fiarba pana aceasta s-a facut.
    • Cand fasolea a fiert o lasati sa se scurga de apa si o pasati cu un mixer vertical sau blender.
    • Incingeti uleiul si caliti ceapa taiata solzisori pana aceasta devine transparenta.
    • Adaugati boiaua, si pasta de rosii si amestecati repede.

    • Cand si ceapa este gata puneti 2-3 linguri din ea peste fasolea pasata si cateii de usturoi pisati si amestecati.
    • Potriviti de sare si piper.
    • Puneti fasolea in recipientul dorit si adaugati ceapa deasupra.

Pofta Buna !

Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.