Translate to your language

vineri, 28 iunie 2013

Tocanita de ceapa cu carne

 Am observat ca multa lume pune rosii in tocanita de ceapa; Eu nu pun absolut deloc, am incercat si nu mi-a placut deloc. Mama niciodata nu a pus si probabil de aia m-am obisnuit asa. 
Asadar va postez astazi reteta mea de tocanita de ceapa cu carne.


Ingrediente: 

5 cepe
500 gr carne ( pui, porc ce preferati )
( eu am folosit cotlete de porc fara os si grasime taiate in bucati mici )
1 ardei rosu
1 lingurita cu varf de boia dulce
1 cub de knorr de pui sau legume
1 lingurita de unt 
1 lingura de ulei
2 pahare de apa

Valorile nutritionale sunt calculate pentru ingredientele de mai sus carnea fiind 500 gr cotlet de porc fara grasime

##LAVEEM_LABEL-ID:402cc6b3##



Preparare:

  • Topiti untul intr-o cratita si adaugati uleiul peste. 
  • Taiati ceapa julienne si o puneti la caliti timp de 7-8 minute dupa care adaugati ardeiul tocat cubulete mici si mai caliti 5 minute. 
  • Separat condimentati carnea cu putin piper si o rumeniti 2 min pe fiecare parte apoi o adaugati peste ceapa impreuna cu untul in care s-a prajit. 
  • Adaugati boiaua de ardei, amestecati bine si turnati 2 pahare de apa. 
  • Cand fierbe, dizolvati cubul knorr si lasati la fiert timp de 30-40 de minute pana cand a scazut suficient si carnea este facuta. 
Potriviti de sare si piper si serviti cu piure sau mamaliga.

Pofta Buna !
Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.