Translate to your language

vineri, 26 aprilie 2013

Capellini / Spaghete cu sos Bolognese


In principiu pusesem titlul de spaghete cu sos bolognese dar de fapt am servit sosul cu Capellini sau Capelli d'angelo cum li se mai spune care sunt o varianta mai subtire a spaghetelor si imi plac mai mult.
Am vazut foarte multe feluri diferite de a-l a prepara, dar fiecare cum prefera banuiesc.
Aceasta este varianta mea nu cea originala.

 
Ingrediente:
500 gr capellini ( sau spaghete )
500 gr carne tocata mixta
2 cepe medii
3 linguri ulei ( preferabil de masline )
1 morcov
2 catei de usturoi
1 cutie mica de ciuperci (sau 5 ciuperci mari proaspete )
250 gr rosii tocate la cutie 
1 lingura pasta de tomate
500 ml apa
 1 cub de vita
ardei gras (eu pun cate un sfert din fiecare
 verde ,galben, rosu ) 
putin chili ( optional )
oregano, busuioc
sare, piper



Preparare:
  1.  Caliti ceapa tocata marunt in cele 3 linguri de ulei timp de 4-5 minute dupa care adaugati usturoiul zdrobit, morcovul dat pe razatoarea mare, ardeiul taiat cubulete mici, oregano, chili si busuiocul si caliti inca 2 minute. Adaugati ciupercile ( scurse bine daca sunt la cutie ) si carnea si lasati pana cand carnea si-a schimbat culoarea amestecand din cand in cand.


   2.   Separat puneti apa pe foc si cand este fierbinte dizolvati cubul de vita si adaugati
        zeama peste carne. Adaugati acum si rosiile si pasta de tomate.

  

 3.  Aduceti la fierbere, acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba inca 15-20 de minute la foc mic.  




       4.  Intre timp fierbeti capellini /spaghetele in apa cu putina sare si ulei. Cand sunt gata
          le scurgeti bine si le serviti cu cascaval ras si tabasco pentru cine prefera picant.
     Pofta buna !
    Astept reactiile voastre.



    Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
    Creative Commons License
    Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.