Costite de porc marinate cu garnitura de cartofi fierti si prajiti si salata de varza.
Wow ce titlu...
Wow ce titlu...
Cand m-am gandit sa gatesc aceste costite, nu aveam nici un fel de inspiratie cum
pentru ca sunt de fapt marinate si facute special pentru cuptor ( care mi s-a stricat saptamana trecuta ) sau gratar ( care nu am cum sa fac ) si nici cu ce garnitura dar pe bune ca a fost peste asteptarile mele pana si salata care in timp ce o faceam ma gandeam de ce o fac pentru ca nici nu o sa ma ating de ea. N-a fost asa
Chiar daca eu le-am cumparat deja marinate am sa va scriu si cum sa faceti asta. Puteti folosi marinata pentru orice carne ( in special daca faceti gratar ) nu este neaparat sa fie costita.
Ingrediente:
pentru marinata:
pentru marinata:
1 kg coaste de porc
6 linguri ketchup
2 linguri de mustar
1 lingura ulei de masline
1 lingura amestec ierburi de Provence
( daca nu aveti amestecul puneti din ce aveti cate putin, rozmarin, cimbru, busuioc, oregano, dafin)
1 lingură de condimente pentru gratar
2 catei de usturoi
putin chili sau boia iute daca le doriti picante
pentru cartofi:
putin ulei lde masline
6 cartofi
1 lingurita ierburi de Provence
( sau
un varf de lingurita de busuioc
un varf de lingurita de oregano
un varf de lingurita de rozmarin
un varf de lingurita de cimbru )
sare
piper
6 linguri ketchup
2 linguri de mustar
1 lingura ulei de masline
1 lingura amestec ierburi de Provence
( daca nu aveti amestecul puneti din ce aveti cate putin, rozmarin, cimbru, busuioc, oregano, dafin)
1 lingură de condimente pentru gratar
2 catei de usturoi
putin chili sau boia iute daca le doriti picante
pentru cartofi:
putin ulei lde masline
6 cartofi
1 lingurita ierburi de Provence
( sau
un varf de lingurita de busuioc
un varf de lingurita de oregano
un varf de lingurita de rozmarin
un varf de lingurita de cimbru )
sare
piper
Preparare:
Marinata:
Marinata:
- Taiati usturoiul marunt si il amestecati cu ketchup, muștar, chili / boia iute, ulei de masline, ierburile de Provence, condimentele pentru gratar, miere de salcam cu sare și piper. Ungeti bine coastele cu marinata si lasa cel putin 2 ore la marinat în frigider si sunt gata de pus pe gratar.
- Pentru ale face in tigaie, folositi o tigaie de teflon si prajiti-le fara ulei la foc mic si cu tigaia acoperita complet de un capac. Intoarceti-le din cand in cand si daca vi se pare ca se ard prea tare deasupra si nu sunt facute destul in interior adaugati 2 linguri de apa ( nu mai mult ) si mai lasati pe foc. Eu le-am taiat putin sa fiu sigura.
Cartofii:
- Cartofii se fierb si cand sunt aproape fierti ii lasati sa se scurga de apa.
- Puneti 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu-mare si puneti cati cartofi incap fara a-i suprapune.
- Puneti pe ei putin busuioc, oregano, rozmarin si ii prajiti pe fiecare parte pana cand prind o crusta aurie. Repetati cu restul de cartofi adaugand la inceput 2 linguri de ulei
Pofta buna !
Daca ti-a placut da un like / share sau lasa-mi un comentariu mai jos;
Multumesc
Daca ti-a placut da un like / share sau lasa-mi un comentariu mai jos;
Multumesc