Translate to your language

miercuri, 18 septembrie 2013

Wedges picanti cu usturoi / Spicy wedges with garlic

Hot wedges cu usturoi

Stiu ca mai am o reteta de cartofi wedges, varianta fara cuptor, reteta care de altfel este cea mai cautata dintre toate pe care le am, spre surprinderea mea, dar o postez si pe aceasta care este facuta la cuptor.

Timp de prep:5Min
Timp de gatit:40Min
Portii: 4
4.75/ 5 stars from 2 vote(s).
 

Ingredient:

500 gr cartofi medii-mici
3 catei de usturoi zdrobiti
chili - praf sau proaspat macinat
1/2 lingurita boia iute
1/2 lingurita rozmarin ( optional )
1/2 jalapeño tocat marunt sau ardei iute( optional )
50 ml ulei de masline






Preparare:

    • Spalati cartofii si taiati-i in 2 pe lung apoi din nou in 2 pe lung fiecare jumatate.
    • Intr-un castron amestecati uleiul cu restul ingredientelor.

    • Incingeti cuptorul la 200°C
    • Puneti cartofii in castronul cu ulei si amestecati bine. Lasati-i 10 minute amestecand cel putin o data pentru a va asigura ca aromele au patruns in toti.
    • Imprastiati 2 linguri de ulei in tava de cuptor si asezati cartofii pe un singur strat cu coaja in sus. Asezonati cu sare si piper si dati la cuptor 20 minute.

    • Scoateti tava dupa cele 20 de minute si intoatceti cartofii. 
    • Bagati-i inapoi la cuptor si lasati-i sa coaca inca 20 de minute pana devin aurii si crocanti.
Serviti ca atare sau ca si garnitura la paine de carne tocata, friptura de porc, fripturi la gratar etc.

Pofta buna !

Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.