Reteta asta am vazut-o in emisiunea SOS Piet a chefului Piet Huysentruyt dar am modificat-o putin.
700 grame de ciuperci proaspete
1 cub de legume
250 ml smantana lichida
partea alba de la 1 praz
( il puteti inlocui cu jumatate de ceapa alba )
( il puteti inlocui cu jumatate de ceapa alba )
jumatate de ceapa alba
jumatate de cartof mediu
jumatate de cartof mediu
2 l apa
2 linguri ulei
2 linguri ulei
Tips pentru ca supa sa iasa alba:
- Folositi ciuperci mici cat o nuca pentru ca au mai putina parte neagra.
- Spalati ciupercile in ultimul moment si nu cand va apucati de gatit.
- Cand le adaugi in oala pune imediat apa, nu le lasa deloc la calit.
Preparare:
- Taiati partea alba de la praz rondele si caliti-o in ulei la foc mic.
- Taiati ceapa in 2 ( sau 4 daca folositi una intreaga ) si cartoful rondele si le adaugati in oala.
- Spalati ciupercile le taiati in bucati si le adaugati in oala.
- Imediat dupa, se adauga apa si dati focul la maxim.
- Adaugati cubul de legume, sare si piper si lasati la fiert 45 de minute acoperita cu capac.
- Dati capacul la o parte si focul la minim si mixati totul ( cu grija pentru ca sare ) timp de 7-8 minute cu un mixer cu pasator dupa care adaugati smantana lichida treptat fara sa va opriti din mixat.