Google ads Retete Melias: Aluat / Blat pentru pizza

Pagini

Translate to your language

marți, 17 septembrie 2013

Aluat / Blat pentru pizza

Aluat /Blat pentru pizza
Reteta acestui aluat, este a lui chef Gary Mehigan unul din juratii Masterchef Australia. Este reteta perfecta dupa parerea mea, extraordinar de pufoasa in interior si crocanta pe dinafara. Este reteta mea preferata si vreau sa o impart cu voi.
Sper sa va placa.
Timp de prep:1 Ora
Timp de gatit:15 Min
Portii: 4 pizza
5/ 4.83 stars from 3 users.

Pizza Mely

Ingrediente:

700 gr faina 00
14 gr drojdie proaspata sau 7gr uscata
400 ml apa calduta
2 linguri zahar
un praf de sare
60 ml ulei de masline
50ml lapte
1 lingurita gris







Preparare:

    • Dizolvati drojdia in 3 linguri de apa calduta si apoi turnati restul de apa peste.
    • Adaugati zaharul si amestecati pana s-a topit si acesta.

    • Amestecati faina cu putina sare si apoi turnati apa cu drojdia peste.
    • Amestecati pana cand faina s-a incorporat, dupa care adaugati uleiul de masline combinat cu laptele si continuati sa amestecati inca 5 minute ( aprox.).
    • Acoperiti castronul cu un prosop curat si lasati aluatul sa creasca la loc calduros timp de 15 minute.
    • Presarati faina pe masa de lucru si impartiti aluatul in 4 bile de aprox. 200 gr fiecare.
    • Acoperiti cu un prosop si le lasati timp de 30 de minute sa se odihneasca.
    • Optional: Taiati 2-3 rosii cubulete si le caliti intr-o tigaie fara ulei si la foc mediu-mic pana devin aproape o pasta cu care apoi veti unge aluatul inainte de a pune topping-ul.
    • Amestecati 2 linguri de faina cu grisul si presarati pe masa de lucru. In acest fel aluatul va aluneca si nu se va lipi de masa.
    • Luati una dintre bilute si turtiti aluatul cu degetele. Presarati din nou pe masa putina faina cu gris si continuati sa intindeti aluatul si sa ii dati forma de pizza cu un facalet sau cu degetele.
    • Cand i-ati dat forma dorita ( indicat ar fi cam 1 cm grosime ), puneti aluatul pe piatra sau in tava si il ungeti cu ulei de masline in care optional puteti arunca un usturoi zdrobit cu latul cutitului.
    • Asezati topingul dorit dar incercati sa lasati o margine de cel putin 1cm fara topping pentru ca aceasta sa nu fie apasata de ingrediente si sa creasca.
    • Bagati pizza in cuptorul preincalzit la maxim ( 250°C ) timp de aprox 10-15 minute. - Depinzand de cuptor- Daca folositi piatra speciala pentru pizza durata va fi de cca 7-10 minute.
Eu am facut o pizza salami cu urmatorul topping: uleiul cu aroma de usturoi, sosul de rosii, branza emmentaler, gouda, salam si chili jalapeño si alta ( pe care am numit-o pizza Mely ) cu:
uleiul, emmentaller, gouda, mozzarella, brie, ardei gras verde, salam, jalapeño si jambon.
Aceasta din urma in principiu am vrut sa o fac 4 formaggi insa pana a ajuns in cuptor s-a imbogatit cu alte ingrediente, de aici si numele.
Ambele au fost delicioase !

Pofta buna !
Pizza salami
Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.