Google ads Retete Melias: Chiftele cu sos de mustar pe pat de zucchini

Pagini

Translate to your language

miercuri, 31 iulie 2013

Chiftele cu sos de mustar pe pat de zucchini

Chiftele cu sos de mustar pe pat de zucchini, acompaniate de piure de cartofi galbeni si cartofi dulci.
Reteta de chiftele nu este foarte diferita de cele postate deja, ( chiftele belgiene si chiftele romanesti ) sunt doar mici schimbari. Sosul insa, a fost pentru prima data care l-am facut si gustul m-a surprins intr-un mod placut, ceea ce pot spune si despre piureul de cartof dulce.

Ingrediente:

700 gr carne tocata
2 felii de paine fara coaja inmuiata in apa sau 100 gr pesmet
sare
piper
patrunjel 
50 gr unt pt prajit ( sau ulei )
1 ceapa ( optional - reteta originala nu contine dar eu am adaugat pentru ca nu am turnat sosul peste chiftele ci le-am servit separat  )
1 ou ( optional )


##LAVEEM_LABEL-ID:a203dceb##

Pentru sos
50 ml apa
1/2 cub knorr de legume
1 lingurita plina de amidon de porumb
3 lingura apa
2 linguri mustar ( daca va place iute folositi mustar de Dijon )

Pentru zucchini
2 zucchini
50 ml ulei
1 lingurita garam masala 
2 catei usturoi

Prepararea:

  • Caliti ceapa pana devine transparenta intr-o tigaie apoi o lasati la racit.
  • Amestecati bine carnea tocata cu painea respectiv pesmetul, sare, piper, patrunjel, oul si ceapa racita.
  • Preparati chiftelele si le prajiti in untul incins timp de cateva minute pe fiecare parte. Cand sunt gata le scoateti intr-un recipient si le tineti la cald ( acoperite ) sau eventual in cuptor la 150 °C.
  • Intr-un alt recipient puneti apa, cubul sfaramat, piper, sucul din tigaia unde s-au prajit chiftelele ( fara ramasite ) amestecati bine cu un tel si aduceti la fierbere. Micsorati focul si ingrosati sosul cu amidonul dupa care adaugati 2 linguri de apa. La sfarsit adaugati mustarul si amestecati bine.

  • Turnati sosul peste chiftele ( in recipientul in care le-ati pastrat la cald ) sau serviti separat.
Zucchini:
  • Amestecati uleiul cu garam masala si usturoiul zdrobit intr-un recipient mic si il puneti pe foc pana cand usturoiul incepe sa face mici bule. Il dati la o parte si il lasati 10 minute sa absoarba aromele.

  • Taiati zucchini pe lung si ii ungeti pe o parte cu compozitia facuta anterior. Ii asezati in tigaia grill sau pe gratar cu partea unsa in jos si ii prajiti cateva minute. Cand sunt gata ungeti si partea de sus cu uleiul si ii intoarceti.

  • Ii scoateti pe hartie absorbanta si condimentati cu sare si piper daca este nevoie.
Piureul de cartofi dulci se face la fel ca si cel din cartofi galbeni.

Pofta buna !
Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.