Ingrediente:
250 g faina
1/2 lingurita de sare
3 oua
75 g unt topit
1 plic de drojdie
1/2 lingurita de sare
3 oua
75 g unt topit
1 plic de drojdie
300 ml de lapte
100 ml de apa
100 ml de apa
50 ml bere ( optional )
60 gr zahar
2 plicuri de zahar vanilat
2 linguri de esenta de rom (opțional)
60 gr zahar
2 plicuri de zahar vanilat
2 linguri de esenta de rom (opțional)
##LAVEEM_LABEL-ID:f5a9e10b##
Preparare:
- Amestecati faina cu sarea si drojdia si faceti o gaura in centru.
- Adaugati ouale in centrul fainii, untul topit, laptele, apa si berea. Amestecati bine cu un tel.
- Incorporati zaharul, zaharul vanilat si romul. Amestecati bine din nou.
- Consistenta trebuie sa fie ceva mai groasa decat cea a aluatului de clatite. Daca este nevoie mai adaugati putina apa.
- Le prajiti in aparatul pentru gaufres timp de 4 minute.
Pofta buna !