Translate to your language

luni, 10 iunie 2013

Salata cu pui cu crutoane

Cum timpul e frumos pe aici, ba chiar foarte avand in vedere ca de cele mai multe ori in orice perioada a anului ploua iar de o saptamana este soare in fiecare zi, m-am gandit sa fac ceva lejer si consistent dar si usor de luat si la serviciu. Si daca tot am postat retete de crutoane si vinaigrette am decis sa fac o salata cu pui cu crutoane si dressing vinaigrette.


Ingrediente:

Cateva foi de salata iceberg
1 morcov mic
1 ou fiert
1/2 ceapa rosie
1-2 ridichi
cateva felii de castravete
bacon





Preparare: 

  • Fierbeti oul tare iar apoi puneti-l sub apa rece.
  • Intr-o tigaie de teflon prajiti puiul cateva minute pe fiecare parte. Puteti folosi putin unt daca vreti. Cand este gata il scoateti pe o farfurie.
  • In aceeasi tigaie puneti jumatate de lingurita de unt si prajiti baconul pana devine crocant. Il scoateti si pe acesta pe hartie absorbanta.
  • Rupeti salata in bucati mai mici si puneti-o in lunch box sau castron.
  • Taiati morcovul, ridichile, carstravetele si ceapa si agaugati-le peste.
  • Adaugati baconul si oul taiat in cateva bucati.
  • Taiati puiul cubulete si adaugati-l deasupra.
Retete de crutoane gasiti aici iar dressing-uri aici. ( am folosit dressing-ul de la nr 1 dar fara usturoi )

Daca o veti servi imediat condimentati-o cu putina sare si piper, adaugati crutoanele si dressingul si serviti.
Daca veti lua salata la serviciu/scoala etc adaugati toate astea doar inainte sa o serviti.


Pofta buna !
Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.