Translate to your language

joi, 20 iunie 2013

Banane caramelizate / Caramelized bananas

Mai intai de toate cei care ajungeti pe blog v-as ruga sa imi raspundeti si mie la intrebarea din "poll" ( in dreapta sus pe blog ) sa stiu daca va sunt de ajutor valorile nutritionale sau nu. Este vorba de bara pe care o vedeti sub fiecare prima poza din post. Multumesc anticipat !


Un deliciu gata in 2 minute, cu putine ingrediente si super bun.

Ingrediente:

1 banana coapta ( sa fie tare )
2 linguri zahar brun
zeama de la o jumatatate de portocala
1jumatatate de lingurita de scortisoara
1 lingurita de unt pentru prajit
o portie de inghetata


##LAVEEM_LABEL-ID:45759c56##



Preparare:

* Este indicat sa va pregatiti ingredientele inainte sa incepeti sa gatiti pentru ca prepararea nu trebuie sa dureze mai mult de 2 minute; bananele trebuie sa ramana tari in mijloc.

  • Taiati bananele in jumatate pe lungime.
  • Se topeste untul intr-o tigaie la foc mediu-mare. Adauga zaharul brun si pune feliile de banane cu partea taiata in sus.
  • Gatiti-le nemiscate timp de 20 de secunde, apoi adaugati sucul de portocale si scortisoara.


  •  Le mai lasati inca 10 secunde, apoi intoarceti bananele cu atentie si le gatiti timp de cca 45-60 de secunde maxim, ungandu-le cu sosul din tigaie.
    • Impartiti bananele pe 2 farfurii si turnati sosul peste ele. 
    Se servesc imediat, cu o lingura de inghetata. In cazul meu si o clatita :)
    Eu am lasat sosul putin mai mult sa nu fie foarte lichid dar nu este neaparat sa arate asa.


    Pofta buna !

    Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
    Creative Commons License
    Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.