Google ads Retete Melias: Supa Minestrone

Pagini

Translate to your language

luni, 29 aprilie 2013

Supa Minestrone




Minestrone este o supa italiana dupa cum stiti, care nu are o reteta exacta si asta pentru ca in general se folosesc legumele de sezon pentru a o prepara.
Sa va spun cum am facut-o eu.



Ingrediente:

Putin ulei de masline
1.7 l apa
2 cuburi de pui sau vita 
( cum preferati )
2 cepe medii taiate cubulete
1 ardei taiat cubulete
2 cartofi taiati cubulete
200gr fasole verde taiata in cateva bucati
jumatate de cana mazare
partea alba de la un praz
1 radacina patrunjel
1 radacina telina
2 catei de usturoi
1 cutie rosii taiate cubulete
( sau 2 rosii )
1 morcov taiat cubulete
(eu am folosit si cativa baby carrot )
50 gr paste scurte ( fusilli )
si am pus si 50 gr capellini rupte in bucati mici
bacon taiat bucati mici
cimbru
2 foi dafin
sare, piper


Se mai poate adauga sau inlocui cu: dovlecel, fasole boabe ( si din conserva, fiarta ), varza taiata fin sau data pe razatoare, parmezan, etc. Italienii fierb o bucata de parmezan in supa si  la sfarsit il scot; de asemenea puteti presara parmezan in farfurie cand serviti.


Preparare:
  1. Caliti baconul, ceapa, adaugati morcovul, ardeiul, usturoiul, apoi celelalte legume in afara de cartofi si daca folositi ceva din conserva nu adaugati inca.
  2. Caliti 2 minute sa se inmoaie toate si adaugati apa, cartofii si legumele din conserva ( daca folositi ). 
  3. Cand fierbe apa dizolvati cuburile, adaugati rosiile, dafinul si cimbrul si micsorati focul cand a inceput sa clocoteasca. Acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba 25 de minute dupa care adaugati pastele si mai lasati 10-15 minute.
  4. Verificati daca s-au fiert legumele, potriviti de sare si piper si La masaaaaa !!!

Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut poti da like / share acestui post folosind butonul de mai jos sau lasa-mi un comment.
Multumesc. 
Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.