Un desert rapid, gustos, sanatos si foarte racoritor.
Ingrediente:
4 persoane
2 pepeni galbeni Galia
250 gr capsuni
zahar, miere sau sirop de artar ( ce preferati )
un varf de lingurita scortisoara
1 strop esenta de vanilie
250 gr capsuni
zahar, miere sau sirop de artar ( ce preferati )
un varf de lingurita scortisoara
1 strop esenta de vanilie
Preparare:
- Spalati si curatati capsunile, pastrati 8 bucati micute separat pentru ornat iar restul le taiati in 2 si le fierbeti in apa ( cat sa le acopere ) la foc mic pana isi lasa toata aroma si culoarea in apa. ( aprox. 30 de minute )
- Adaugati dupa gust zahar, miere sau sirop de artar, scortisoara si un strop de vanilie.
- Intre timp taiati pepenele in 2 si scobiti miezul cu o lingurita pe care il scoateti pe o farfurie separat. Sucul care il lasa pepenele atunci cand scoateti miezul il lasati inauntru. Infigeti apoi lingurita in peretii pepenelui pentru a scoate sucul din ei.
- Strecurati sucul de capsuni si il turnati in pepene. Adaugati bucati din pepenele galben si ornati cu bucati de capsuni si dati la frigider cel putin 2 ore.
Cum am avut mai multe capsuni si pepene ramas de la reteta de mai sus am pus zahar peste ele, le-am dat 2 ore la frigider si apoi le-am pus un topping de frisca si sos ciocolata. Delicios !
Pofta buna !