Translate to your language

miercuri, 2 octombrie 2013

Lava Muffins / Cupcakes

Lava Muffins / Cupcakes

Lava muffins sunt acele delicioase briose de ciocolata care in mijloc nu sunt facute complet ci curge ciocolata in momentul in care rupeti briosa .

Au iesit delicioase, dar pentru ca aveam prea multa treaba le-am lasat 2 minute mai mult si s-au facut aproape complet. Sa nu faceti si voi la fel.

Timp de prep:5 Min
Timp de gatit:10 Min
Portii: 6 ( 12 bucati )
5/ 5 stars from 1 user(s).

Ingrediente:

160 gr faina
90 gr cacao Dutch sau 80 gr naturala*
2 linguri praf de copt
200 grame zahar
2 oua
250 ml lapte
125 ml ulei


 
* Daca nu stiti ce cacao aveti va pot spune ca cea naturala are o culoare maronie iar cea Dutch este un maroniu mai rosiatic.








Preparare:

    • Amestecati ingredientele uscate.
    • Adaugati ouale, uleiul si jumatate din lapte. Amestecati pana la omogenizare.
    • Adaugati restul de lapte si continuati sa amestecati incet pana obtineti o compozitie fina.
    • Asazati hartiute in forme si le umpleti 3 sferturi.
    • Optional ( eu am facut jumatate din ele asa ) puneti o bucata de ciocolata amaruie in centrul briosei apoi o acoperiti cu o picatura din compozitie.
    • Dati la cuptorul preincalzit la 180 ° C timp de 10-12 minute.
    • Incercati cu o scobitoare cand partea de sus a briosei este bine facuta ( crapata ) dar centrul va trebui sa ramana moale.
    • Daca le doriti facute bine ( fara ciocolata moale din interior ) le lasati 12-15 minute.
    • Faceti testul scobitorii.
Pofta buna !
Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.