Translate to your language

joi, 3 octombrie 2013

Chec pufos cu mere

Chec pufos cu mere
Acest chec pufos il puteti prepara si cu alte fructe, nu neaparat cu mere sau chiar cu o combinatie de fructe. Cred ca este perfect pentru copiii care nu vor sa manance fructe, dar vor prajituri.
Cu un pahar de lapte, un suc de portocale proaspat sau o cafea, este excelent.

Timp de prep:10 Min
Timp de gatit:35 Min
Portii: 1 chec
5/ 5 stars from 1 user(s).



Ingrediente:

2 mere
200 gr faina
200 gr unt
200 gr zahar
4 oua
un plic de zahar vanilat
un varf de cutit de sare











Preparare:

    • Intr-un castron amestecati untul topit cu zaharul si zaharul vanilat. Mixati timp de 5 minute cu un mixer pana ce compozitia se deschide la culoare si devine mai pufoasa.

    • Separati ouale.
    • Adaugati unul cate unul galbenusurile, mixand dupa fiecare pana la omogenizare.


    • Apoi adaugati faina in care ati pus un varf de sare si continuati sa mixati pana obtineti un aluat uniform.

    • Bateti albusurile spuma.
    • Le adaugati peste aluat si amestecati incet cu o spatula pana se incorporeaza si acestea.
    • Incingeti cuptorul la 180°C
    • Turnati compozitia intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina sau cu hartie de copt. ( daca tava necesita )
    • Curatati merele si le taiati in bucati de marimea dorita si le infigeti in compozitie.
    • Dati la cuptor pentru 10 minute.
    • Reduceti temperatura la 165°C si lasati inca 30-35 de minute.
    • Faceti testul scobitorii dupa 30 de minute iar cand este gata o scoateti si o lasati sa se raceasca in tava pe grilajul de la cuptor. ( nu in cuptor ).
    • Pudrati cu zahar si serviti cu multa pofta !

Pofta buna !

Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.