Translate to your language

joi, 22 august 2013

Mancare marocana cu carne de vita

Ingrediente:
Portii: 4
700 gr carne de vita ( fara prea multa grasime )
300 gr morcovi
2 rosii mici
1 ardei gras rosu sau verde
1 ceapa
1 cub de vita dizolvat in 500 ml apa
2 linguri ulei de masline
1 lingurita curcuma*
1 lingurita chimion*
sare, piper
1 varf de lingurita harissa ( optional )

* Puteti inlocui curcuma si chimionul cu ras el hanout.

##LAVEEM_LABEL-ID:88a0654f##



Preparare:

  • Taiati carnea in bucati de 4-5 cm.

  • Incalziti uleiul intr-o cratita si prajiti carnea la foc mare pe toate partile.
  • Taiati ceapa solzi si o adaugati peste carne pana devine transparenta.
  • Adaugati supa de vita ( cubul dizolvat in apa ) si condimentati cu curcuma si chimion. Puneti capacul si lasati la fiert 1 ora.
 ( Eu am calit inca jumatate de ceapa separat si am adaugat-o acum dar asta este optional )
  • Taiati ardeiul cubulete si feliati morcovul. Le adaugati peste mancare si amestecati. Lasati inca 15 minute la fiert fara capac.

  • Cojiti rosiile si le taiati cubulete dupa care le adaugati si pe acestea in mancare. Adaugati un varf de lingurita de harissa.
  • Verificati de sare si piper.
Serviti cu couscous.
 Pofta buna !

Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.