Piept de pui la cuptor
O reteta cat se poate de simpla, fara multe ingrediente si foarte gustoasa.
Timp de prep:5 Min
Timp de gatit:35 Min
Portii: 4
5/
5 stars from
1 vote(s).
Ingrediente:
4 piepti de pui dezosati si fara piele
( sau copanele, pulpe etc )
4 catei usturoi
2 cm ghimbir ras
2 linguri ulei de masline
rozmarin
30 ml vin alb sec ( optional )
sare
piper
Preparare:
- Incalziti cuptorul la 200 °C
- Spalati bucatile de pui, si le uscati cu prosoape de hartie.
- Ungeti puiul cu putin ulei de masline si condimentati-l cu putina sare, piper, rozmarin si ghimbir.
- Asezati carnea intr-un recipient pentru cuptor in care ati pus in prealabil 1-2 linguri de ulei de masline ( depinzand de marimea recipientului ).
- Asezati bucati de usturoi zdrobiti cu lama cutitului pe carne si unul in recipient pentru a aroma uleiul.
- Dati la cuptor pentru 35 de minute.
- Din cand in cand, turnati din sosul din tava pe bucatile de pui cu o lingura.
- Verificati daca s-a facut carnea si daca este nevoie mai lasati 5 minute la 180°C.
Am servit cu bilute de cartofi si salata cu dressing vinaigrette.
Pofta buna !