Translate to your language

marți, 23 iulie 2013

Salata cu pui, ghimbir si mix de orez


Au dat caldurile in Belgia ! Asa ceva nu am crezut ca se poate aici pe bune ca parca soarele a incurcat tara.  28-29 de grade si alea timp de 2 zile asa era vara in zona flamanda pana acum, apoi ploaie cat cuprinde, dar de 4 zile ma sufoc parca sunt in centrul Bucurestiului. Nu ma vait de faptul ca e cald, ba chiar imi place dar e mai greu cu gatitul si statul langa aragaz. Din cauza asta m-am hotarat sa fac o salata racoritoare, consistenta si foarte gustoasa.



##LAVEEM_LABEL-ID:0d6856b8##


Ingrediente: 

1 piept de pui
1 morcov
salata verde, iceberg, ruccola
germeni de soia
1/2 castravete
sare, piper
2 linguri otet sau zeama de lamaie
3 linguri ulei
1/3 cana orez basmati ( spalat bine si scurs )
1/3 cana orez salbatic ( spalat bine si scurs )
2 cani si jumatate de apa

 Pentru sos:

1 lingura otet
2 linguri ulei
5 linguri sos de soia
sare
1 varf de cutit de zahar ( optional )

Preparare:

  • Condimentati puiul cu sare, piper si ghimbir ras pe fiecare parte. Lasati-l 5 minute sa il patrunda condimentele.
  • Il prajiti intr-o tigaie pe care o ungeti cu o picatura de ulei de masline, pana devine auriu, apoi il lasati la racit.

  • Puneti apa la fiert cu 2 picaturi de ulei de masline si orezul salbatic si cand clocoteste amestecati, dati focul la minim si lasati sa fiarba 5 minute acoperit cu un capac.  
  • Dupa cele 5 minute adaugati orezul basmati, amestecati de 2 ori si puneti capacul inapoi pe cratita. Lasati sa fiarba 10 minute fara sa mai dati capacul la o parte. Eventual miscati cratita daca va este frica sa nu se lipeasca.
  • Dupa acest timp dati cratita la o parte de pe foc si lasati-l inca 2-3 minute cu capacul pus apoi cu o furculita rascoliti orezul si lasati-l la racit.
  • Intr-un castron puneti salata spalata bine si rupta in bucati mai mici, castravetii taiati cubulete, morcovul ras, germenii de soia uleiul, otetul si condimentati cu sare si piper.
  • Taiati pieptul de pui cubulete si adaugati-l peste salata. Amestecati bine si potriviti gustul. ( Nu puneti multa sare pentru ca sosul de soia este si el destul de sarat ).
  • Orezul il puteti amesteca cu salata sau il asezati pe farfurie si adaugati salata peste.
Sosul
  • Amestecati bine ingredientele si potriviti gustul. Eu am pus si putin ghimbir dar asta e optional.
Pofta buna !

Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.