Translate to your language

miercuri, 26 iunie 2013

Conopida cu sos alb cu branza ( bechamel )

Nu stii ce garnitura sa alegi pentru cina ? Uite aici o idee. 
Aceasta garnitura este foarte des intalnita in Belgia. Desi nu am fost niciodata fan al conopidei, preparata cu acest sos alb cu branza va spun sincer este foarte gustoasa.

Ingrediente:
 4 pers

1 conopida mica
50 gr faina
50 gr unt
o cana cu lapte
50 gr branza rasa ( nu branza alba ci gouda, emmentaler etc )
nucsoara
sare si piper


##LAVEEM_LABEL-ID:d58e31a8##




Preparare:

  • Puneti buchetelele de conopida la fiert in apa cu sare pt 12-15 minute apoi o lasati la scurs.

  • Intre timp topiti untul intr-o craticioara, adaugati faina si amestecati energic.
  • Luati craticioara de pe foc si treptat adaugati laptele si apoi branza rasa. 
  • Continuati sa amestecati si puneti cratita inapoi la foc mic pana cand sosul s-a ingrosat atat cat doriti. 
  • Condimentati cu un praf de nucsoara, sare si piper ( de preferinta alb ) si serviti deasupra conopidei.
Este o garnitura excelenta.
 Pofta Buna !

Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.