Translate to your language

sâmbătă, 4 mai 2013

Pui cu sos de tarhon si garnitura de orez salbatic cu legume

Ingrediente:

Piept de pui
smantana lichida
1 ceapa + 1 verde optional
2 catei usturoi
4 linguri ulei de masline
unt / ulei pentru prajit
tarhon uscat
100ml vin alb sec
orez
ardei gras
 (eu am pus un pic din fiecare )
baby carrot sau morcov
2 felii dintr-o vanata 
( date cu lamaie sa nu oxideze )
o cescuta de mazare ( conserva ) 
sare, piper, chili


Preparare:
  
Puiul:

    1. Tocati ceapa juliene si usturoiul marunt. Incingeti uleiul si caliti ceapa sa devina
         transparenta; adaugati usturoiul si tarhonul, mai caliti 1 minut si puneti puiul condimentat cu sare si piper peste.
    2. Prajiti puiul pe fiecare parte la foc mic timp de 5 minute acoperit cu un capac.


     2. Turnati vinul si lasati-l sa fiarba 5 minute acoperit dupa care adaugati
          smantana si il mai lasati 2 minute amestecand.

 Orezul:

     3. Il punet la fiert timp de 20 de minute in apa cu putina sare ( orezul salbatic va
         ramane crocant oricat l-ati fierbe ) iar apoi sa se scurga foarte bine
     4. Tocati toate legumele cubulete si le sotati la foc iute timp de cateva minute miscand
         tigaia sau amestecand aproape continuu.


    5. Adauga orezul scurs bine de apa peste legume si mai caleste cateva minute tot la
        foc iute si amestecand continuu.


Pofta buna !

Daca ti-a placut imi poti lasa un like sau comment mai jos.
Multumesc

Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.