Translate to your language

joi, 2 mai 2013

Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus




Yammy ce bun a fost... Din nou o mancare traditionala in zona flamanda. Seamana poate ca aspect cu chiftelele marinate dar la gust va spun eu ca nu.

Ingrediente: ( 4 pers. )

1kg carne tocata mixta
300gr suc de rosii
1 lingura pasta de tomate
2 cepe mari taiate julliene
1 ou
2 cani de apa
2 cuburi de pui
2 foi dafin
putin unt / ulei
rozmarin, cimbru
sare, piper




Preparare:
  • Puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui.
  • Intre timp amestecati bine carnea cu cimbrul, rozmarinul, putin piper si oul.
  • Cu ajutorul palmelor faceti bilute mici din carne si le adaugati in supa care fierbe. Nu este necesar sa le inghesuiti pe toate odata, le puneti pe rand.
  • Le lasati la fiert 5 minute si intre timp puneti intr-o cratita putin unt / ulei si caliti ceapa pana devine sticloasa apoi adaugati sucul de rosii.

  • Cand au fiert bilutele si plutesc in apa le scoateti si le adaugati peste sucul de rosii.
  • Adaugati pasta de tomate si frunzele de dafin si lasati sa fiarba la foc mediu-mic timp de 30 de minute.



Serviti cu garnitura de cartofi prajiti, salata si maioneza.


Ti-a placut ? Da un like / share sau lasa-mi un comment mai jos.
Multumesc


Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.