Translate to your language

miercuri, 23 octombrie 2013

Supa de dovleac

Supa de dovleac
Inca putin si este Halloween una din cele mai vechi sarbatori din lume. Numele acesteia vine din limba engleza de la expresia All Hallows' Even, si este sarbatoarea crestina a tuturor sfintilor sarbatoare cu care Halloweenul a devenit asociat in tarile unde predomina crestinismul occidental — catolic și protestant, in aceste culte crestine, ziua tuturor sfintilor fiind sarbatorita pe 1 noiembrie. ( Wikipedia ).
Si cum specificul acestei sarbatori este dovleacul, aseara am facut o supa de dovleac specific belgiana. Ca intotdeauna m-am inspirat din reteta lui Piet Huysentruyt si a iesit o minunatie. Sper sa va placa si voua.

Timp de prep:15 Min
Timp de gatit:40 Min
Portii: 4

Ingrediente:

1.5 kg dovleac
2 portocale
partea alba de la un praz
1 ceapa
2.5 l apa
1 cartof 
2 cuburi de legume ( sau inlocuitori )
100 ml smantana lichida
patrunjel proaspat
piper
o lingurita de unt /ulei


Sucul de portocale este adaugat pentru aciditate, supa nu va avea gust de portocala.
Preparare:

    • Taiati toate legumele cubulete.
    • Topiti untul si caliti legumele 6-7 minute
    • Adaugati apa cat sa acopere totul si aduceti supa la fierbere.
    • Cand aceasta fierbe, adaugati cuburile de legume ( pasta sau ce folositi ) piper si sucul de la 2 portocale si lasati sa fiarba timp de 35-40 de minute.
    • Mixati supa cu un mixer vertical timp de 5 minute pentru a deveni foarte fina si potriviti de sare si piper.
    • Adaugati smantana lichida si patrunjelul tocat si serviti.
Pofta Buna !
 Trimite-o si prietenilor tai daca ti-a placut :)

Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.