Translate to your language

miercuri, 16 octombrie 2013

Macaroane cu branza si jambon

Macaroane cu cascaval si jambon

Aceasta reteta de macaroane cu branza si jambon este una din mancarurile gatite des in Belgia. Eu, ca intotdeauna cand este vorba despre o reteta Belgiana ma inspir din reteta lui Piet Huysentruyt asa ca bineinteles ca am facut-o si de data asta. Sosul este acelasi pe care l-am postat si intr-o alta reteta si anume Conopida cu sos alb si branza dar cum cantitatile difera si in acel post nu am nici poze voi posta reteta putin mai detaliata aici.

Timp de prep:20 Min
Timp de gatit:10 Min
Portii: 4
5/ 5 stars from 1 user(s).

Ingrediente:
350 gr macaroane
100 gr faina
100 gr unt
200 gr branza rasa
200 gr jambon ( 10 felii )
1 L lapte
100 ml smantana lichida ( optional )
nucsoara
sare
piper





Preparare:

    • Puneti apa cu putina sare la fiert si gatiti macaroanele. Cand sunt gata le spalati bine sub apa rece si le lasati la scurs.
    • Intr-o cratita incingeti untul, adaugati faina si amestecati bine cu un tel 1 minut.
    • Luati cratita de pe foc, adaugati putin lapte si amestecati energic pana la omogenizare.
    • Continuati adaugand laptele treptat si amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Daca nu veti folosi smantana lichida pastrati o cana din cantitatea de lapte.
    • Cand ati terminat de incorporat laptele puneti cratita inapoi pe foc si adaugati branza.
    • Condimentati cu sare, piper si nucsoara.
    • Amestecati bine si din cand in cand ( cand branza se topeste si sosul devine prea gros ) adaugati treptat smantana lichida ( sau cana de lapte ) pentru a subtia sosul. Acesta trebuie sa aiba consistenta aluatului de clatite.
    • Adaugati jambonul taiat bucatele mici si mai lasati 2 minute pe foc amestecand.
    • Adaugati macaroanele in cratita cu sosul si amestecati bine. Lasati 2 minute la foc mic amestecand continuu.
    • Potriviti de sare, piper si nucsoara.
    • Incalziti cuptorul la 180°C
    • Luati cratita de pe foc si turnati totul intr-un recipient pentru cuptor.
    • Presarati branza deasupra si introduceti la cuptor pentru aprox 10 min sau pana prinde o crusta aurie. ( Optional puteti presara si pesmet )
Serviti cu putina branza ras deasupra sau  ca atare.
Pofta Buna !

Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.