Muschi de porc cu sos de mustar
Aceasta reteta apartine chef-ului Piet Huysentruyt, care este unul din chefii mei preferati. Prea multe nu am ce sa va spun despre ea insa daca va hotarati sa o faceti sunt sigura ca nu veti regreta. Muschiul de porc va fi suculent, fraged si excelent de gustos.
Timp de prep:5 Min
Timp de gatit:30 Min
Portii: 4
5/
5 stars from
1 user(s).
Ingrediente:
1 bucata muschi de porc de 1kg
unt pentru prajit
2 linguri mustar de Dijon ( daca nu va place folositi normal )
3 salote
cimbru
2-3 foi de dafin
100 ml smantana lichida
150 ml vin alb
150 ml apa
jumatate cub de vita (condiment sau 50ml supa de vita )
sare, piper
Preparare:
- Condimentati carnea pe ambele parti cu putina sare si piper.
- Intr-o tigaie/craticioara ( nu de telfon si nu mult mai mare decat carnea ) incingeti untul si asezati carnea cu partea cu mai multa grasime in jos.
- Taiati esalotele in 3-4 felii si adaugati-le de jur imprejurul carnii apoi cimbrul si foile de dafin.
- Lasati carnea la prajit la foc mediu timp de 5 minute pe fiecare parte.
- Puneti un capac pe tigaie si lasati la foc mediu-mic timp de 25-30 de minute.
- Dati capacul la o parte si daca este prea mult lichid mariti focul pana sosul este putin lipit de tigaie.
- Verificati carnea ( daca este roz pal in interior este ok dar sa nu fie cruda ) daca este facuta suficient o ungeti deasupra cu o lingura de mustar si o scoateti pe o farfurie pe care o acoperiti cu o folie de aluminium.
- Adaugati apa peste sosul din tigaie, apoi vinul si cealalta lingura de mustar, cubul de vita si smantana. Amestecati bine dupa fiecare si dati la o parte de pe foc.
- Treceti sosul printr-o strecuratoare.
- Taiati carnea si serviti cu sosul deasupra, langa cartofi natur si daca va place o lingura de mustar cu boabe intregi.
Sosul:
Pofta Buna !