Translate to your language

joi, 3 octombrie 2013

Ficati de porc

Ficati de porc
Pe aici prin Belgia nu toata lumea mananca organe, unii sunt chiar dezgustati de ele si nu se gasesc oriunde. De fapt, se gasesc insa nu intotdeauna sau de multe ori trebuie sa comanzi. Asta mi s-a intamplat cand am vrut sa cumpar ficati, inimi si pipote de pasare. Am lasat-o balta.

Timp de prep:1 Ora
Timp de gatit:10 Min
Portii: 4
5/ 5 stars from 1 user(s).


Ingrediente:

4 ficati de porc
100 ml lapte
sare
piper
unt/ulei pentru prajit
4 linguri de vin alb sec






Preparare:

    • Spalati si curatati ficatii, ii taiati in 3-4 bucati si ii puneti intr-un recipient in care ati pus laptele, timp de cel putin 1 ora.
    • Incingeti untul/uleiul.
    • Scoateti ficatii pe prosoape de hartie sa se scurga putin si ii condimentati cu piper proaspat macinat si putina sare pe partea de sus.
    • Ii puneti in tigaie cu partea condimentata in jos si acum condimentati si partea de sus.
    • Ii prajiti cateva minute pe fiecare parte la foc mediu pana ce prind o culoare aurie.
    • Adaugati vinul si lasati sa se evapore.
    • Daca va plac mai roz in interior ii scoateti dupa 2-3 minute.
    • Ii scoateti pe o farfurie si acoperiti cu folie de aluminium 2 minute apoi ii puteti servi.

Am servit cu piure de cartofi cu usturoi si legume sotate + mujdei de usturoi separat.
Pofta Buna !

Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.