Translate to your language

sâmbătă, 17 august 2013

Tiramisu "After eight"

After eight este ciocolata mea preferata. Ador combinatia de ciocolata si menta dar la fel de mult imi place si tiramisu si de aici ideea mea de a face un tiramisu "After Eight".
Nu am gasit nicaieri o reteta asemanatoare asa ca o declar reteta mea ;) !
Cand m-am decis sa o fac am avut o mare dilema, sa fac crema de menta si piscoturile cu gust de ciocolata sau piscoturile cu gust de menta si crema cu gust de ciocolata ? Si am stat si m-am tot gandit dar nu m-am hotarat asa ca le-am facut pe ambele dar in mini portii ( ba chiar foarte mini ) ca data viitoate sa stiu care va urma in varianta mare. Mi-a placut mai mult cea cu crema de menta desi spre surprinderea mea nu a fost mare diferenta, doar menta se simte putin mai mult in aceasta decat in cea cu ciocolata.  
Stiu ca nu au destula crema si ar fi trebuit sa folosesc recipiente mai maricele pentru ca mi-a curs jumatate de crema din ele dar pun pozele doar ca sa aveti o idee de cum mi-au iesit.

Reteta de tiramisu este aceeasi care am postat-o mai demult insa o repostez modificand cele doua ingrediente ca sa va fie mai usor. Mai multe poze gasiti in reteta postata anterior.
Ingrediente:  
pentru cea cu crema de ciocolata
Portii: 6
250 gr mascarpone
200 gr piscoturi
50 ml sirop de menta diluat cu 150 ml apa
3 linguri zahar
3 oua
1-2 linguri cacao sau ciocolata neagra rasa
1/2 lingurita esenta de rom
1 lingurita ciocolata neagra ( gen nutella )


##LAVEEM_LABEL-ID:b2b7e53e##


Preparare:

  • Separati ouale
  • Adaugati zaharul peste galbenusuri si amestecati pana acesta se topeste si compozitia devine mai deschisa la culoare si cremoasa. 
  • Incorporati mascarpone peste acestea si esenta de rom si amestecati.
  • Adaugati crema de ciocolata neagra si amestecati din nou pana la omogenizare.
  • Separat bateti albusurile ( cu mixerul ) spuma tare si apoi le incorporati peste crema facuta inainte amestecand cu o spatule sau lingura de lemn ( Nu folositi mixerul ! ). Bagati crema la frigider pana preparati piscoturile.
  • Treceti rapid piscoturile prin siropul de menta pe o parte si pe cealalta fara a le lasa sa se imbibe prea mult ( pentru ca se vor rupe ) si le asezati in recipientul dorit. De recomandat este sa folositi un recipient atat de mare cat doriti prajitura sa fie pentru ca aceasta sa aiba ca sprijin peretii acestuia.
  • Turnati o jumatate din crema peste randul de piscoturi si intindeti-o cu o lingura. 
  • Repetati cu al 2-lea rand de piscoturi si restul de crema. Ornati cu cacao sau ciocolata rasa si lasati la rece cateva ore sau peste noapte.
Eu nu adaug cacaoa decat inainte de a o servi.

Pentru cea cu crema de menta inlocuiti pasii urmatori: 
- Excludeti esenta de rom si
- Pasul 4 - > Adaugati 2 linguri de sirop de menta nediluat in locul ciocolatei negre.
- Pasul 6 - > Amestecati 4 linguri cu varf de cacao cu 200 ml apa in locul siropului de menta diluat.
 Cum ti se pare ?


Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.