Inca o reteta foarte usoara si gustoasa de te lingi pe degete. Cred ca este si prima reteta pe care am gatit-o in viata mea doar ca nestiind exact ce punea mama in ea am facut-o cum am crezut eu si a iesit total diferita dar la fel de buna.
Ingrediente:
Portii: 4
8 ciocanele de pui
2 cuburi knorr de pui dizolvate in 1 l apa
1/2, 2 ardei grasi mari ( am folosit jumatate din fiecare rosu, galben, verde )
1 morcov mare
1 ceapa mare
3 linguri de ulei
sare
piper
1 strop de vin alb sec ( optional )
1 strop de vin alb sec ( optional )
##LAVEEM_LABEL-ID:01e08c85##
Preparare:
- Tocati legumele marunt.
- Incingeti uleiul intr-o cratita si caliti ciocanelele de pui condimentate cu piper, pana devin aurii pe toate partile si carnea este pe jumatate facuta - aprox 10 min -
- Le scoateti pe hartie absorbanta. ( Eu am pus un strop de vin inainte sa le scot ca sa se curete bine prajeala de pe fundul cratitei si desigur si pentru aroma pe care o da. Daca faceti asta lasati vinul sa se evapore si le scoateti apoi pe hartie )
- Caliti ceapa 2-3 minute apoi adaugati si restul legumelor si mai caliti 3-4 minute la foc mare amestecand aproape continuu.
- Adaugati supa facuta din cubul de pui si lasati la fiert la foc mic 20 de minute cu capac.
- Verificati carnea si mai lasati cateva minute de data asta fara capac.
- Potriviti de sare si piper si serviti.Acompaniati cu piure, orez etc.
Pofta Buna !