Translate to your language

luni, 15 iulie 2013

Tiramisu





Ingrediente:

250 gr mascarpone
200 gr piscoturi
250ml cafea tare sau expresso
3 linguri zahar
3 oua
1-2 linguri cacao
1 lingurita esenta de rom



##LAVEEM_LABEL-ID:907bd64d## 




Preparare:

  • Faceti o cafea sau expresso tare si o lasati sa se raceasca. Separati ouale
  • Adaugati zaharul peste galbenusuri si amestecati pana acesta se topeste si compozitia devine mai deschisa la culoare si cremoasa. 
  • Incorporati mascarpone peste acestea si esenta de rom si continuati sa amestecati pana la omogenizare.


  • Separat bateti albusurile ( cu mixerul ) spuma tare si apoi le incorporati peste crema facuta inainte amestecand cu o spatule sau lingura de lemn ( Nu folositi mixerul ! ). Bagati crema la frigider pana preparati piscoturile.

  • Treceti rapid piscoturile prin cafea pe o parte si pe cealalta fara a le lasa sa se imbibe prea mult ( pentru ca se vor rupe ) si le asezati in recipientul dorit. De recomandat este sa folositi un recipient atat de mare cat doriti prajitura sa fie pentru ca aceasta sa aiba ca sprijin peretii acestuia.
  • Turnati o jumatate din crema peste randul de piscoturi si intindeti-o cu o lingura. 
  • Repetati cu al 2-lea rand de piscoturi si restul de crema. Ornati cu cacao si lasati la rece cateva ore sau peste noapte.



Pofta buna !


Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.