Translate to your language

sâmbătă, 15 iunie 2013

Pui prajit in stil dominican / Pica pollo

Dupa retetele de habichuelas si orez in stil dominican a venit si randul puiului pentru a completa "la bandera dominicana".
Ingrediente: ( pentru 2 pers )
Marinata:
4 bucati de pui ( orice preferati )
2 catei de usturoi
1 lingura rasa oregano
1 lingura rasa coriandru
1 ceapa rosie
1 lime 
1 lingurita sare
1 lingurita piper
un varf de lingurita curry ( optional )
 chili ( depinde cat de picant va place )
jumatate de cana de otet

##LAVEEM_LABEL-ID:fd575047##


Invelisul:
150 gr faina 
150 gr malai sau fulgi de porumb zdrobiti
70 gr amidon
1 lingura rasa de sare
1 lingura rasa de piper
chili cat doriti
Preparare:

  • Puneti puiul intr-un castron cu apa si adaugati otetul peste. Lasati 5 minute, clatiti bucatile de pui bine cu apa si il puneti pe hartie de bucatarie.
  • Intr-o punga ( cu fermoar daca aveti ) adaugati toate condimentele si amestecati-le bine. Taiati ceapa in 4 si zdrobiti usturoiul si adaugati-le peste. Adaugati se zeama de lime. Inchideti punga si amestecati ingredientele.
  • Bagati bucatile de pui in punga, amestecati sa se manjeasca peste tot de sosul din punga, o inchideti si bagati la frigider cateva ore sau peste noapte.
  • O scoateti de la frigider 30 de minute inainte sa o prajiti pentru ca altfel temperatura uleiului va scadea prea mult.

Cam asa aratau ale mele a 2-a zi.
  • Intr-o oala mai inalta ( pentru ca sare uleiul destul de mult ) puneti cam 2-3 cm de ulei la incins.

Preparati invelisul:
  • Amestecati ingredientele intr-o punga si puneti bucatile de pui scurse de marinata una cate una in amestec. Agitati punga sa prinda peste tot.
  • Verificati uleiul daca s-a incins  (trebuie sa fie foarte incins, puteti arunca o scobitoare inauntru )
  • Puneti puiul in oala cate 2 bucati si il prajiti la temp mare la inceput pentru 1 minut apoi scadeti la medie, timp de 10 minute fara sa il miscati.
  • Dupa cele 10 minute il intoarceti si il lasati alte 7-10 minute sa se prajeasca nemiscat.
  • Scoateti pe o farfurie cu hartie de bucatarie si repetati cu restul bucatilor de pui.

Am nu am facut toata bandera dominicana ci am servit cu cartofi prajiti si salata cu dressing vinaigrette si un sos picant.

Sper sa va placa !
Pofta Buna !

Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.