Translate to your language

miercuri, 19 iunie 2013

Paine de carne tocata varianta 2 / Gehaktbrood

Reteta de paine de carne tocata am postat-o in urma cu ceva timp insa m-am gandit ca nu ar fi rau sa postez si varianta fara cuptor. 
Nu este diferenta de gust ci doar de preparare.

Ingrediente:

1 kg carne tocata mixta ( porc si vita sau cum preferati )
2 oua
120gr pesmet
1-2 catei de usturoi
1/2 legatura patrunjel
2 crengute de cimbru ( sau uscat)
1 crenguta rozmarin ( sau uscat )
1 ceapa
sare si piper
100 gr de unt pentru prajit

##LAVEEM_LABEL-ID:cf8e20af##

Preparare:

  • Intr-o tigaie caliti ceapa in putin unt pana devine transparenta dar sa nu prinda culoare si o lasati sa se raceasca
  • Separat, intr-un castron amestecati carnea cu ouale, pesmetul, sare, piper, cimbrul, rozmarinul patrunjelul si usturoiul tocate. Adaugati ceapa si amestecati din nou.

  • Scoateti carnea pe o folie de plastic si dati-i forma unei paini.
  • Intr-o cratita puneti untul la incins si adaugati carnea. Prajiti la foc mare pentru 5 minute si apoi miscati tigaia sa se dezlipeasca cu grija sa nu se rupa;.sau va ajutati de o paleta 
  • O intoarceti si lasati la prajit alte 3 minute dupa care scadeti focul mic si o acoperiti cu un capac aproape complet. Se prajeste 40-50 de minute dar o intoarceti la fiecare 10 minute ca sa se rumeneasca pe toate partile.
  • Dupa acest timp verificati daca este suficient de facuta ( puteti sa taiati o bucata )  iar daca o doriti mai uscata intepati carnea in unele locuri cu ceva subtire ( betisor de frigarui etc ) sa curga sucul din ea si dati focul la mediu in ultimele 5 minute.
  • In sosul ramas am aruncat o jumatate de ceapa taiata juliene si am calit-o cateva minute apoi am pus-o peste garnitura de cartofi.

Nu va speriati ca se lipeste nu se va arde carnea, puteti zgaria cu o furculita fundul cratitei daca este prea gros stratul, Cui ii place prajeala ( adica mie ) va prefera sigur bucatile lipite.
O scoateti intr-un recipient si o taiati felii.

Am servit cu cartofi fierti si fasole verde calita cu ceapa.

Pofta Buna !
Daca aveti intrebari sau nelamuriri nu ezitati sa imi lasati un mesaj.
Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.