Translate to your language

miercuri, 19 iunie 2013

Frigarui de pui marinate

Un gratar e intotdeauna binevenit, dar cum eu nu pot sa fac pentru ca stau la bloc, am facut frigaruile de pui in tigaie-grill si m-am multumit cu gustul marinatei care de fapt este pentru gratar. 
Marinata este extraordinara au fost foarte reusite si sper sa va placa si voua. 
Daca aveti posibilitatea va recomand sa le faceti pe gratar.
Ingrediente:

500 gr piept de pui
jumatate de ceapa taiata in 4
1 ardei gras taiat in bucati de 4-5 cm

Marinata:

2 linguri suc de lamaie
3 catei de usturoi  
2 linguri ulei de masline
1 lingurita oregano

piper negru si sare
##LAVEEM_LABEL-ID:9ec1c3fe##



Preparare:
  • Amestecati intr-un bol sucul de lamaie, 2 linguri de ulei de masline, 1 lingurita oregano și 3 catei de usturoi tocati marunt sau zdrobiti. Asezonati cu sare si piper 
  • Taiati pieptul de pui in cuburi de 3 cm, puneti-l in marinata si amestecati bine. Lasati-l acoperit la marinat timp de 1 ora in frigider. 
  • Scoateti cuburile de pui din marinata si infigeti-le pe frigarui (treceti mai intai betișoarele prin apa rece daca folositi din cele de lemn ). 
Daca faceti la gratar cu carbuni puteti inveli bucatile de pui in felii de bacon si apoi le infigeti in betisoare.   
  • Puneti o bucata de pui, una de ceapa, una de ardei si continuati in aceasta ordine. Puteti agauga sau inlocui cu ciuperci si rosii cherry. 
  • Le prajiti usor pe tigaia grill sau pe gratar ( puteti sa le prajiti si in unt intr-o tigaie normala )  aproximativ 10 minute pe fiecare parte.  
Serviti cu o salata si cartofi fierti si prajiti aromati cu ierburi de Provence.

Pofta Buna ! 

Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.