O reteta simpla care nu necesita nici mult timp, nici multe ingrediente, nici multe cunostinte in ale gatitului si este foarte buna ca atare sau ca si garnitura.
Portii: 4
1kg pastai galbene - proaspata sau congelata
1 ceapa mare
8 catei usturoi
patrunjel
1 lingurita ciboullette ( frunze de arpagic )
5 linguri ulei
piper
sare
1 lingurita de boia dulce
##LAVEEM_LABEL-ID:db0e9485##
Preparare:
- Intr-o oala puneti apa la fiert cu putina sare. Fierbeti pastaile timp de 10 minute.
- Intr-o tigaie mai mare sau cratita puneti uleiul la incins si adaugati ceapa tocata marunt. O caliti pana devine transparenta.
- Adaugati apoi pastaile scurse si 5 catei de usturoi tocati marunt si caliti in continuare inca 5 minute, amestecand mai tot timpul.
- Adaugati 250 ml de apa, boia, sare, piper si verdeata tocata marunt. Puneti un capac si fierbeti la foc mediu timp de 30 minute.
- Verificati daca s-au fiert si daca este nevoie le mai lasati putin.
- Adaugati si ceilalti 3 catei de usturoi striviti cu un cutit si fierbeti fara capac pana scade.
Pofta Buna !